Şampuanlara Boşuna Para Verip Hüsrana Uğramayın! Daha Gür ve Daha Çabuk Uzayan Saçlar İçin Bu Bitkisel Mucizeyi Kullanın

Şampuanlara Boşuna Para Verip Hüsrana Uğramayın! Daha Gür ve Daha Çabuk Uzayan Saçlar İçin Bu Bitkisel Mucizeyi Kullanın

Kadın erkek demeden saçlarımıza özen gösteriyoruz. Saç sağlığının ne kadar önemli olduğunun da farkındayız. Peki saç bakım ürünlerine para dökmeden sadece haberimizde paylaştığımız bu ürünle sağlıklı, çabuk uzayan saçlara kavuşmak mümkün desek?

Hepimizin hayallerinden biri de sağlıklı gür, kırılma ve dökülme olmadan sağlıklı saçlara sahip olabilmek. Çoğu kişi saç bakım ürünlerine tonlarca para döker. Ve hiç bir faydasını göremez, olan verdiği paraya olur. Oysa haberimizde paylaştığımız bu mucizevi ürün ile paranız cebinize kalacak.

Şampuanlara Boşuna Para Verip Hüsrana Uğramayın! Daha Gür ve Daha Çabuk Uzayan Saçlar İçin Bu Bitkisel Mucizeyi Kullanın

Evet sağlıklı saçlara sahip olabilmeniz için tonlarca para dökmenize gerek yok. Sadece ihtiyacınız olan şey nane yağı. Nane yağı vücudumuza birden fazla yönden fayda sağlayan esansiyel bir yağdır. Antik çağlardan beri özellikle Romalılar, Mısırlılar ve hatta Yunanlılar tarafından mutfak düzenlemelerinin bir parçası olarak kullanılan konsantre bir uçucu yağdır. Güzellik uzmanları, antimikrobiyal ve güçlü antioksidan özellikleri ile bu yağın özellikle sağlıklı saçlar açısından saç ve cilt söz konusu olduğunda birçok faydasını sıraladılar. Muhtemelen güzellik bakımlarında dünya çapında en yaygın olarak kullanılan temel maddedir. Yağın mentol varlığı nedeniyle cilt üzerinde soğutma etkisi vardır. Saç derisindeki kan dolaşımını arttırdığı da bilinmektedir. Saç derinizdeki kan dolaşımı arttığında, saç büyümesinin uyarılması gerçekleşir ve bu da sağlıklı ve güçlü saçlara katkıda bulunur. Laboratuar hayvanları üzerinde yapılan çalışmalar, nane yağı kullanımı ile kürk kalınlıklarında ve foliküllerinde artış olduğunu göstermiştir. Böylece nane yağının saçların güçlü ve sağlıklı olmasına yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Şimdi, saç büyümesini artırmak için bu yağı nasıl kullanacağınızı anlatacağız...

3411913-810x458.jpg

Nane yağının özellikleri

1. Anti-inflamatuar, anti-mikrobiyal özellikler, kafa derisi enfeksiyonlarıyla mücadele eder.
2. Kan akışını iyileştirerek saç büyümesini uyarır.
3. Mentol saç derisini uyarır.
4. Saç kalınlığını arttırır.
5. Saç derisinin pH'ını dengeler.

Saç uzamasını artırmak için nane yağını kullanmanın 6 yolu

3409738-810x458.jpg

1. Nane Yağı Masajı: Yağ masajında ​​kullanmak için nane yağının jojoba yağı veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak saç derisine uygulanması gerekir. Seçtiğiniz herhangi bir taşıyıcı yağdan bir çorba kaşığı birkaç damla nane yağı karışımı hazırlayın ve ardından karışımı saç derinize masaj yapın. Karışımı saç derinizde 20 dakika bekletin ve ardından hafif bir şampuan kullanarak durulayın.

2. Yağı şampuanınıza veya saç kreminize ekleyin: Şampuanınıza ve saç kreminize nane yağı da ekleyebilirsiniz. 4-6 damla ekleyebilirsiniz ve daha fazlasını değil. İkinci ila üçüncü saç yıkamada, saçınızın dokusundaki farkı fark etmeye başlayacaksınız.

3. Nane yağı nane maskesi: Bu tarifte ¼ fincan ekşi krema, 1 yemek kaşığı bal ve 4-6 damla nane yağı almanız gerekiyor. Bir maske hazırlayın ve bu maskeyi saçınıza uygulayın. İyi bir 10-20 dakika bekletin ve ardından saçınızı yıkayın.

4. Ayçiçek yağı ile: 2 damla nane esansiyel yağını 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile karıştırın, yağı biraz ısıtın, saç derisine uygulayın ve iyice masaj yapın. 15 dakika bekletin ve hafif bir şampuanla durulayın.

5. Tatlı badem yağı ile: Yüksek E vitamini içeriği, antioksidanları, yağları ve vitaminleri ile tatlı badem yağı, saç derisine sürmek için kesinlikle harika bir yağdır ve nane yağı ile birlikte kullanıldığında folikülleri de güçlendirir. 2 yemek kaşığı tatlı badem yağı alın, 2 damla nane yağı ekleyin, iyice karıştırın ve biraz ısıtın. Saç derisine uygulayın ve masaj yapın, 20 dakika bekletin ve hafif bir şampuanla durulayın.

6. Saç dökülmesini durdurmak için biberiye esansiyel yağı ve hindistan cevizi yağı ile: Biberiye esansiyel yağının saç büyümesini teşvik etme konusunda da kanıtlanmış faydaları vardır. Ayrıca saçı güçlendirir ve kepekle savaşır. Hem biberiye hem de nanenin faydalarından yararlanmak için işte yapmanız gerekenler; 1 veya 2 damla nane yağını 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı ile karıştırın, şimdi 1 damla biberiye esansiyel yağı ekleyin. Karışımı biraz ısıtın ve tüm saç derisine uygulayın. 15 dakika bekletin ve ardından hafif bir şampuanla durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN