Sarımsaklarınızı Bozulmadan Saklamanızın Püf Noktalarını Öğrenince Paranız Cebinize Kalacak

Sarımsaklarınızı Bozulmadan Saklamanızın Püf Noktalarını Öğrenince Paranız Cebinize Kalacak

Antibakterial etkisi nedeniyle pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan sarımsak; soğuk algınlığı ve gribe karşı çok koruyucudur. Çiğ veya pişmiş olarak tüketebilir, her türlü sebze ve et yemeğine konabilir. Peki sarımsaklarınızı bozulmadan nasıl saklayabilirsiniz? İşte sarımsağı en iyi şekilde saklamanın püf noktaları...

Birçok insan yemeklerini bir diş sarımsak olmadan geçiremez ve mutfakta her zaman bir soğanı vardır. Bu kokulu yiyecek aylarca saklanabilse de, sarımsakları uygun şekilde saklamak önemlidir. Bu sayede sarımsaktan en iyi şekilde yararlanarak yumuşamasını ve lezzetini kaybetmesini önlemiş olursunuz.

5bcdb5dac03c0e17180078e0.webp

SARIMSAKLARINIZI BOZULMADAN SAKLAMANIZIN PÜF NOKTALARINI ÖĞRENİNCE PARANIZ CEBİNİZE KALACAK

Sarımsakla fanatik bir yemek pişirirseniz sarımsakların tamamını çabucak kullanırsınız. Böyle bir hayranı değilseniz veya büyük bir paket sarımsak satın aldıysanız, sarımsağı taze tutmak daha zor olabilir. Bütün bir sarımsak demetini buzdolabının dışında saklayabilirsiniz, ancak bunu yaparsanız sarımsak demetleri muhtemelen filizlenmeye başlayacaktır. Sarımsak hala yenilebilir olacak, ancak daha az hoş bir tada sahip olacaktır.

BU PÜF NOKTALARI SARIMSAĞIN LEZZETİNİ KAYBETMESİNİ ÖNLEYECEKTİR

- Sarımsak İçin Doğru Sıcaklık

Sarımsakları saklarken 15 ila 18 derecelik bir sıcaklık idealdir. Oda sıcaklığı genellikle bundan daha yüksek olduğundan, sarımsağınız için iyi bir yer bulmanız gerekir. Örneğin, zemine yakın bir saklama yeri, mutfak dolabınızdaki üst raflardan daha soğuktur ve bu nedenle daha iyi bir seçenektir. Ayrıca sarımsak demetini su ısıtıcısı, fırın, ocak veya diğer sıcak cihazların yanına koymayın. Ayrıca, parlak güneş ışığının düşmediği bir nokta seçin. Sarımsak gölgede olmayı tercih eder.

- Depolama İçin Havalandırma

Sarımsak soğanları genellikle bir ağda satılır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Bitkinin demetlerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.

sarimsak-saklama1-1.png

- Soyulmuş Sarımsak Dişlerini Saklayın

Yanlışlıkla ihtiyacınız olandan daha fazla sarımsak mı soydunuz? Soyulmuş (ve hatta dilimlenmiş) sarımsak da bir süre saklanabilir. Sarımsak dişlerini hava geçirmez bir saklama kabına koyun (evet, soyulmuşlarsa yapabilirsiniz). Bir cam kap, plastik bir kaptan daha iyidir çünkü plastik, güçlü sarımsak kokusunu emer. Buzdolabınızdaki her şeyin kokulu sarımsak gibi kokmasını önlemek için kap sıkıca kapatılmalıdır. Soyulmuş veya dilimlenmiş sarımsağı buzdolabında iki güne kadar saklayabilirsiniz. Ayrıca filizlenmiş sarımsaklarınızı bir saksıya dikerek evinizde kolayca taze sarımsak elde edebilirsiniz.

- Buzluğa Sarımsaklarınızı Koyabilirsiniz

Sarımsaklarınızı soyup buzdolabı poşetine veya plastik saklama kaplarına koyup buzluğunuzda saklayabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğunda pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

soyulmus-sarimsak.webp

- Sarımsaklarınızı Zeytinyağında Saklayabilirsiniz

Soyulmuş sarımsaklarınızı cam bir kavanoza koyun ve üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyun. cam kavanozun ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN