Şartları karşılayan o kurumdan 5.137 TL maaş alacak! e-Devletten 30 gün içinde başvuru yapanın parası yatıyor!

Şartları karşılayan o kurumdan 5.137 TL maaş alacak! e-Devletten 30 gün içinde başvuru yapanın parası yatıyor!

İş bulamayan vatandaşlar internet üzerinden işsizlik maaşı ile ilgili merak ettiklerini araştırmaya devam ediyor. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır? Tüm detaylar haberimizde.

Vatandaşlar devlet tarafından sağlanan işsizlik maaşı ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır? Şartları nedir? İşsizlik maaşı süresi ne kadar? İşsizlik maaşı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İŞSİZLİK MAAŞI

İşsizlik maaşı almak için başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Başvuru yapmak için maaştan faydalanmak isteyen kişinin şahsen İŞKUR'a giderek başvuru yapması gerekiyor. Çalışmayan vatandaşlar 2 bin 568 TL, 5 bin 137 TL gibi işsizlik maaşı alabiliyor. Sağlanan işsizlik maaşıyla işsiz kalan vatandaşın hayatına maddi olarak devam edebilmesinin kolaylaşması amaçlanıyor. İşsizlik maaşı ile ilgili şartlar 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu içinde belirtilmiştir. Sene içinde en düşük işsizlik maaşı 2 bin 568 TL, en yüksek maaşı ise 5 bin 137 TL olarak belirlenmiştir. İşsizlik maaşı alabilmek için kişinin kendi isteği dışında işsiz kalmış olması gerekiyor.

İşsizlik Maaşı Tutar ve Şartları

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI

İşsizlik maaşı almak için hizmet akdi sona ermeden önceki son 120 gün hizmet akdi olması, hizmet akdi feshedilmeden önce son 3 sene içinde en az 600 gün süre işsizlik sigorta primini ödemesi, hizmet akdi feshedildikten sonraki 1 ay içinde en yakın İŞKUR biriminden şahsen ya da internet üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

İşsizlik maaşı alabilmek için başvuru yapacak kişinin iş sözleşmesi feshedildikten itibaren geçmişe yönelik 120 günlük süre priminin ödenmesi, çalışanın iş sözleşmesi sona erdikten sonra geriye dönük 3 senelik en az 600 gün prim günü çalışılmış olması ve hizmet akdi feshedilmeden son 3 sene içinde 600 gün sigortalı çalışılması ve prim ödemelerinin yapılması, sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışan işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240gün, 1080 gün sigortalı çalışmış ve işsizlik sigortası prim ödemesi yapmış sigortası işsizlere 300 gün süreyle işsizlik maaşı ödemesi yapılır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN