Şeker hastalığına ne iyi gelir? Şeker hastalığı belirtileri

Şeker hastalığına ne iyi gelir? Şeker hastalığı belirtileri

Şeker hastalığı kadın erkek fark etmeksizin her yaş grubunda görülebilen, kişinin kanındaki glukoz oranının normal seviyeden çok yüksek olmasıdır. Şeker hastalığı günümüzde dünyada her 11 kişiden 1’inde görülmektedir. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu durumu hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Şeker hastalığı, tıbbi adı diyabet olarak bilinen ve dünyada en çok görülen hastalıklardandır. Şeker hastalığı tek tip değildir, 3 tip olarak bilinir. Tip 1, 30 yaşından önce görülürken tip 2 diyabet kilolu insanlarda 30 yaşından sonra görülür. Bu hastalıkla ilgili bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik. İşte tüm bilgiler…

NEDİR?

Diyabet olarak da bilinen şeker hastalığı, kandaki şeker seviyesinin normalin üzerinde çıkması ve idrarda şekerin bulunmasıdır. Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre her 11 kişiden 1’i şeker hastasıdır. Şeker hastalığı 3 tip olarak bilinir. Tir 1 diyabet, 30 yaşından önce görülür ve insülin iğneleri ile vücut dengesini korur. Tip 1 diyabet, ilaçla veya diyetle geçmez. Kişide sık tuvalete çıkma ve çok fazla susama belirtileri görülür.

Tip 2 diyabet, 30 yaşından sonra kilolu insanlarda görülür. Şeker hastası olan kişilerin büyük bir kısmı tip 2 diyabet hastasıdır. Bu durum ilaçla ve sporla kontrol altına alınır. Tip 1,5 şeker hastalığının başlarında görülmektedir. İnsülin hormonu üretilir ancak üretim durur ve bu nedenle tip 1’e döner.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BELİRTİLERİ

Sık idrara çıkma,
Çok fazla susama,
Aniden kilo verme,
Yorgunluk ve halsizlik,
Bulanık görme,
Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarının sık yaşanması,
Deride kaşıntı,
Regl döneminin gecikmesi ya da kesilmesi.

19-12/03/eker-hastaligi.jpg

NE İYİ GELİR?

Tarçın: Kan şekerini düzenleyen tarçını, ister su içerisine atarak tüketin isterseniz de yiyeceklerinizin üzerine dökerek kullanabilirsiniz.

Lahana: Lahananın yapraklarını kaynattığınız suyu sabah akşam içmeniz şeker hastalığına iyi gelecektir.

Soğan: Kan şekerini düşüren soğanı ister çiğ isterseniz de pişmiş halde tüketebilirsiniz.

Zencefil: Vücuttaki mikropları temizleyen zencefil, göz problemlerine de iyi gelmektedir.

Çörek otu: Kan şekerini dengeleyen çörek otunu bir havan içerisinde ezin ve yoğurda katarak tüketebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN