Selülitleri Bu İpuçları Sayesinde Yok Edebiliriz! İşte Selülitleri Ortadan Kaldıran Yöntemler

Selülitleri Bu İpuçları Sayesinde Yok Edebiliriz! İşte Selülitleri Ortadan Kaldıran Yöntemler

Selülit en yaygın kusurlardan ve su tutma problemlerinden biridir ve ne yazık ki yaşla birlikte daha da kötüleşiyor. Bacak ve kalçalarda bulunan selüliti yok etmek için neler yapabilirz? İşte detaylar.

Bazı iyi beslenme uygulamalarını benimseyerek bacaklardan ve kalçalardan selüliti yok edebiliriz. Ama hepsinden önemlisi, doğru ve dengeli bir yaşam tarzı sürdürmek. Bu uygulamaların neler olduğuna ve günlük diyete neleri dahil etmemiz gerektiğine bir bakalım.

SELÜLİTLE MÜCADELEDE BİYOFLAVONOİDLERİN ÖNEMİ

Portakal kabuğu etkisine karşı koymak için diyete dahil etmemiz gereken başlıca iki madde vardır. Birincisi, biber, domates gibi mevsimlik ürünlerde bulabileceğimiz bağ dokuları için çok faydalı bir element olan C vitamini. Ya da çilek gibi yaz meyveleri.

Buna, bu olağanüstü bitkinin infüzyonunda bulunanlar gibi biyoflavonoidleri eklemeliyiz. Ayrıca kiraz, kızılcık ve ahududu gibi kırmızı meyveler sayesinde bioflavonoidleri de stoklayabiliriz.

haberici-001.jpg

SU TUTULMASINA KARŞI MÜCADELEDE LİFLER ÖNEMLİDİR

Selülitle mücadelenin sırlarından biri de vücudu arındırmak ve sıvı alımını artırmaktır. Bu hedeflere ulaşmak için yüksek lifli ürünler gerekli olabilir. Tam tahıllar ve yulaf gibi sıra dışı yiyecekler her zaman diyete dahil edilmelidir. Baklagillerde aynen. Bağırsak hareketliliğini artıran ve sizi daha fazla içmeye teşvik eden tüm yiyecekler.

Selülitle savaşmamıza ve bacakların ve kalçaların mikro dolaşımını iyileştirmemize yardımcı olabilecek yiyecekleri keşfettik. Su tutulması durumunda nelerden kaçınmamız gerektiğini anlamanın zamanı geldi.

En büyük iki düşmanımız şeker ve tuzdur. Özellikle içeceklerde ve işlenmiş gıdalarda saklı olanlar. Bu nedenle tavsiye, gazlı ve paketlenmiş içeceklerin tüketimini en aza indirmektir. Evde sağlıklı bir şekersiz çay yapmak çok daha iyi.

KONTROL ALTINDA TUTMAK

İkinci ipucu ise söğüş, tütsülenmiş et, peynir ve paketlenmiş gıdaların tüketimini kontrol altında tutmaktır. Fazla tuz, sadece kan dolaşımında değil, tehlikeli olabilir. Ayrıca su tutma seviyesini de artırabilir.

Selülitin nedenlerinden biri hareketsiz bir yaşam tarzıdır. Bu nedenle günümüzde doğru besleanmenin yanı sıra fiziksel aktivite yapmak için de bir an tanımalıyız. Belli ki yaş ve genel sağlıkla orantılı. Eğitim iki nedenden dolayı gereklidir. Birincisi, dolaşımı iyileştirmesi ve mikro dolaşımı güçlendirmesidir. İkincisi, efor sırasında kaybedilen sıvıları yenilemek için daha fazla içmemize yol açacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN