Sevgi İzi nedir? Dövmesi nerede ve nasıl yaptırılır?

Sevgi İzi nedir? Dövmesi nerede ve nasıl yaptırılır?

Ünlü televizyoncu Müge Anlı, www.benibuldular.com sitesi üzerinden başlattığı Sevgi İzi projesiyle kaybolmasından endişe duyulan kişileri rahatlıkla bulunacağını iddia ediyor. Sevgi İzi dövmesini yaptıranların bilgileri, yetkililerle paylaşılıyor.

Sevgi İzi dövmesi, herkesçe görünebilen bir yere işleniyor. Bu numarayı görenler de anında kolluk kuvvetlerine haber veriyor. Sevgi İzi dövmesiyle birlikte www.benibuldular.com sitesine daha önce kaydedilen fotoğraf, adres ve iletişim bilgileri sayesinde kaybolan kişilerin bulunması daha kolay hâle geliyor. Engelli ve yaşlı bireylere bu dövme ücretsiz yapılıyor. Bunun dışındakilerden ise belli bir ücret talep ediliyor.

SEVGİ İZİ NEDİR?

Gazeteci ve televizyon sunucusu Müge Anlı, yıllardır kayıp olanları bularak yakınlarına kavuşturmaya devam ediyor.

Engelli bireyler için de harekete geçen Müge Anlı, Sevgi İzi projesini hayata geçirdiğini duyurdu. Sevgi İzi için www.benibuldular.com sitesini açan Müge Anlı’nın açtığı bu site, kayıpların bulunması adına güvenlik güçlerine ve ailelere yardım ediyor.

Yakınlarının kaybolmasından endişe duyanlar, iletişim, adres ve telefonlarıyla www.benibuldular.com sitesi üzerinden başvuru formunu dolduruyor.

Bunun ardından başvuran kişiye ait bir numara verilir. Örnek vermek gerekirse, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe duyulan kişinin sol bileğinin üzerine yazılıyor. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi hâline geliyor.

Sunucu Müge Anlı, bu Sevgi İzi’nin kaybolması muhtemel kişinin el bileğinin üst tarafına yapılması gerektiğini, bu şekilde uzun kollu bir kıyafet giyse dâhi yetkililerce hemen fark edilebileceğini söylüyor.

SEVGİ İZİ DÖVMESİ NASIL YAPTIRILIR?

www.benibulurlar.com adresine giriş yaptıktan sonra 'Sevgi İzine Kaydolun' bölümüne tıklayın. Ad, soyad, telefon, şehir, ilçe, yakınlık dereceniz, T.C. Kimlik no, doğum tarihi, fotoğraf yükledikten sonra, kaydet seçeneğine tıklayın. Geri bildirim geldikten sonra Sevgi İzi dövmesini www.benibulurlar.com'da yer alan ve size en yakın anlaşmalı dövmecilerden yaptırabilirsiniz.

sevgi-izi-nedir-dovmesi-nerede-ve-nasil-yaptirilirr.jpg

SEVGİ İZİ DÖVMESİ ÜCRETLİ Mİ?

Sevgi İzi hizmeti yalnızca kaybolma riski olan bireylere (yaşlılar, zihinsel engelliler) ücretsiz yapılıyor. Diğer kişiler ise Sevgi İzi dövmesi yaptırmak istiyorsa ücret ödemeleri gerekir.

SEVGİ İZİ DÖVMESİ NEREDE YAPTIRILIR?

Öncelikle siteye girdikten sonra, 'Nerede Yaptırılır' bölümüne tıklayın. Açılan sayfadaki sağ tarafta yer alan 'Bulunduğunuz Şehir' bölümünde yaşadığınız şehri seçin. Seçimi onayladıktan sonra ilçe ilçe Sevgi İzi dövmesini yaptırabileceğiniz dövmeciler ekrana gelecektir. 

SEVGİ İZİ NASIL ÇALIŞIR?

Kayıp bireyle bir biçimde karşı karşıya kalanlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni gördüğünde ilk etapta jandarmaya ya da polise veya en yakındaki ilgili birime başvuruda bulunuyor. Arkasından site devreye giriyor.

Koldaki o ‘rakam’ı taşıyan bireyin kim olduğu, tüm iletişim bilgileriyle birlikte birime veriliyor ve kişinin bir an evvel ailesine kavuşması sağlanıyor.

Koluna Sevgi İzi yaptıran bireyle alakalı herhangi bir bilgi, fotoğraf veya iletişim bilgileri sitede kesinlikle yayınlanmıyor. Bilgiler tamamen gizli olacak şekilde ve yalnızca kişi bulunduğu zaman bu bilgiler devlet yetkililerine veriliyor.

sevgi-izi-nedir-dovmesi-nerede-ve-nasil-yaptirilirrr.jpg

İSTANBUL’DA SEVGİ İZİ DÖVMESİ YAPTIRAN YERLER

İstanbul'da birçok dövmeci, Sevgi İzi dövmesi yapıyor. Hefen Art, Bahçeşehir Tattoo Royal, Zuvay Tatto Veli Doğan Tattoo, 216 Tattoo ve Piercing, Horoz Tattoo, Kızıloda Tattoo, Golden Arrow Tattoo, İsis Tattoo Piercing, Kuaför Ayfer, Tattoo İla, Saloon Esma, YLD Tattoo Studio gibi dövmecilerde Sevgi İzi dövmesi yaptırılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN