SGK'da paranız kalmış olabilir! Öğrenmek çok basit! E-devlet ile sorgulayan parasını hemen alacak... Hemen kontrol edin

SGK'da paranız kalmış olabilir! Öğrenmek çok basit! E-devlet ile sorgulayan parasını hemen alacak... Hemen kontrol edin

SGK'dan duyuru! E-devletten sorgulayın. Ödemenizi hemen alın. İşte detaylar...

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttığı ödemelerin takibinin e-Devlet üzerinden yapılmasının öneminden bahsedilmektedir.

"TAKİP EDİLMESİ GEREKEN DEVLETİN VERDİĞİ SOSYAL YARDIMLARIN SORGULANMASI"

Milyonlarca vatandaş pandemi sürecinde çeşitli devlet yardımlarından yararlanabiliyor. Fakat bu yardımların çoğu vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kurumlar, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı ödemeleri çoğu vatandaşın bilmediği bir şekilde gerçekleştiriyor.

Türk Lirası

Bu kapsamda SGK da dahil olmak üzere çeşitli kurumlarda birikmiş olan hakların alınması için e-Devlet üzerinden ödemelerin sorgulanması gerekiyor. Örneğin, bir yakınınız hayatını kaybettiği zaman 'ölüm parası' verilir. Bu ödeme, en büyük çocuğa çekildiği kadar başka çocukların hesaplarına da aynı oran yatırılır. Fakat bu paranın çekilmesi durumunda hak kaybolur. Ayrıca babası vefat eden kız çocukları, evlenirken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) çeyiz parası ödemesi alabilir. Yeni doğan bebeklere süt parası, bakıcı parası ve geçici işgörmezlik ödemesi de vatandaşlara ödenmektedir. Devletin verdiği bu tür yardımların öğrenilmesi için öncelikle e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr internet sitesine veya mobil uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. e-Devlet'e girdikten sonra arama çubuğuna 'SGK Şahıs' yazılmalı ve 'SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama' www.turkiye.gov.tr/sgk-sahis-odemeleri-sorgulama seçeneğine tıklanmalıdır. Açılan sayfada ödeme ve yardımlar çıkacaktır. Buna göre vatandaşların haklarının takip edilmesi ve bunun sık sık kontrol edilmesi çok önemlidir. Özellikle pandemi sürecinde devlet yardımlarının kullanılması ve bu haklardan faydalanılması önemli bir konudur.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN