Sihirbazın tavşanı nerede saklanıyor? Sadece yüksek zekaya sahip insanlar gizli tavşanı 11 saniyede bulabiliyor!

Sihirbazın tavşanı nerede saklanıyor? Sadece yüksek zekaya sahip insanlar gizli tavşanı 11 saniyede bulabiliyor!

Bu optik illüzyon testi IQ'nuzu ortaya çıkaracak. Yüksek zekaya sahip kişiler bu Optik İllüzyon Testini kolayca çözebilir. İnsanların sadece %1'i Sihirbazın Tavşanının Resimde nerede saklandığını 11 saniyede görebilir.

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Optik yanılsama, bir nesnenin veya çizimin veya insanların beynin şeyleri algılama biçimine meydan okuyan, akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Böyle zekice bir örnek, bir sihirbazın tavşanının resmin içinde bir yerde saklandığı resimde görülebilir.

1-005.jpg

SİHİRBAZIN TAVŞANINI BU RESİMDE BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görüntü, insanların beyin güçlerini test etmeleri için zor bir bulmaca olarak ortaya çıktı. Bu optik illüzyonda, insanlar sihirbazın gösterisini izlemek için bir salonda toplanmıştır. Ancak sihir gösterisi sırasında sihirbazın tavşanı kaçtı ve şimdi salonun içinde bir yerlerde saklanıyor. İnsanlar sihirbazın gösterisine hayran kalıyor ve ayrıca sihirbazın şapkasının neden boş olduğunu merak ediyorlar. Sihirbazın şapkadan tavşanı çıkarması gerekiyordu.

Yani, bu optik illüzyonun en zor kısmı, resmin içinde bir yerlerde saklanan sihirbazın tavşanını tespit etmektir. İnsanların sadece %1'inin bu görseldeki tavşanı bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

SİHİRBAZIN TAVŞANI NEREDE SAKLANIYOR?

Bu optik yanılsama resmine yakından bakın. Bulmaca “Tavşan şapkada değil! Nerede saklanıyor?” Odanın içindeki gizli tavşanı bulmaya çalışın. İlk başta gizli tavşanı bulmak çok zor görünebilir. Ancak resme dikkatlice bakarsanız sihirbazın tavşanının nerede saklandığını göreceksiniz. Eğere cevabı merak ediyorsanız okumaya devam edin.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Tavşan, aşağıda daire içine alınmış şekilde resmin sağ alt tarafında saklanmaktadır: Yani tavşanı arayanlar sahnede ışıkların arkasına saklandığını görebilir.

2.jpg

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Söylesene, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş sihirbazın tavşanını gördün mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN