Sildenafil ne işe yarıyor? Sildenafil olan çikolataların listesi

Sildenafil ne işe yarıyor? Sildenafil olan çikolataların listesi

Taklit, tağşiş ya da ilaç etken maddesi bulunan toplamda 229 firmaya ait 386 ürün Tarım Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Gelen son dakika haberinin ardından Çikolatalarda ve kahvelerde sildenafil ve tadalafil gibi birçok ilaç hammaddesi tespit edildi. Peki sildenafil nedir? İşte detaylar…

Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerde Sildenafil Sitrat adındaki tespit edilen maddenin ardından, ‘’Sildenafil nedir, nerelerde kullanılır ve ne işe yarıyor?’’ soruları sıkça sorgulanmaya başlandı. Bu maddenin yer aldığı çikolataların listesi de merak konusu oldu. Tüm bilgiler de karar.com’da…

SİLDENAFİL NEDİR?

cGMP-spesifik fosfodiesteraz tip 5‘in (PDE5) oral etkili, güçlü ve selektif bir inhibitörü olan Sildenafil maddesi, bu etkisiyle korporal düz kaslarda cGMP konsantrasyonunu yükselterek, nitrik oksitin gevşetici etkisini artırır. cGMP düz kas relaksasyonunu sağlar ve bu durum artmış arteryel akım ve korporal veno-oklüzyon ile sonuçlanır.Cinsel uyarı ile salınan nitrik oksit guanilat siklaz aktivasyonunu yükseltir ve siklik guanozin monofosfat (cGMP) sentezine sebep olur.

BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI LİSTE İÇİN TIKLAYIN

Sertleşme problemi, pulmoner arteriyal hipertansiyon ve yüksek irtifa pulmoner ödemini tedavi etmek adına kullanılan bir ilacın ham maddesi olan Sildenafil, kan damarlarını gevşeterek tedavi edici bir ilaç maddesi özelliğini de taşır. Sildenafil, baş dönmesi, baş ağrısı, düşük kan basıncını (tansiyonu) ve bulanık görüş içerebilir. Karaciğer işlev bozukluğu, kalp hastalığı ya da böbrek hasarı olan hastalar ilacı kullanırken dikkatli olmalılar çünkü ciddi yan etkilere rastlanabilir.

ZARARLARI

Bu maddeyi kullananlarda vücudun diğer yerlerinde de atardamarlarda genişlemeler meydana gelebilir. Etkisi sebebiyle baş dönmesi, baş ağrısı şeklinde problemlerle karşı karşıya kalınabilir. Bu etkilerin hâricinde midede yanma, görmede bulanıklaşma, burun akıntısı, yüzde kızarma, burun kanaması ve ışığa karşı hassasiyet de görülebilir.

Sidenafilin aksiyon mekanizması, çoğunlukla hücreler içerisinde çeşitli reaksiyonları hızlandıran fosfodiesteraz ismindeki enzimini engel olmaktadır. Bu enzim engellendiğinde niktrik oksit adındaki kimyasal türün seviyeleri yükselir.

20-01/14/83a3b245-ffdf-4e24-b86f-13d744328b11.jpg

ÇİKOLATALARDA KULLANIMI

Sidenafil, çikolatalarda ‘'enerji yüklemesi'ne neden olsun diye kullanılırken, yiyen kişi, enerji alacağından ötürü o çikolatayı almaya devam edecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN