Sinemada bir duygusal ‘Mucize’

Sinemada bir duygusal ‘Mucize’

Beyazperdede bu hafta 1’i yerli 7 film vizyona girecek. Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönetmen koltuğunda oturduğu 2015 yapımı ‘Mucize’ filminin devamı ‘Mucize 2 Aşk’ izleyiciyle buluşacak. Dram türündeki yapımda başroldeki Kırmızıgül’e, Mert Turak, Fikret Kuşkan ve Biran Damla Yılmaz eşlik ediyor. Filmde doğunun bir dağ köyünde yaşayan engelli bir genç olan Aziz ile görücü usulü evlenen Mızgin’in yaşama tutunma hikayesi izleyiciye aktarılıyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli olmak üzere 8 film vizyona giriyor. Haftarın tek yerli filmi, Mahsun Kırmızıgül’ün yazıp-yönettiği ‘Mucize’ serisinin devam filmi ‘Mucize 2: Aşk’ bütün ön yargıları kıran sıcacık bir aşk hikayesini sinema perdesine taşıyor.

19-12/06/8.jpg

İlki 3,5 milyon kişi tarafından izlenen serinin ikinci filminde Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler ve Mahsun Kırmızıgül gibi isimler yer alıyor. Dram türündeki film,  Doğu’nun bir dağ köyünde yaşayan engelli bir genç olan Aziz ile görücü usulü evlenen Mızgin’in yaşama tutunma hikayesini konu ediliyor.

19-12/06/7.jpg
UZUN KIZ

Çekimleri İzmir Foça ve Kars’ta gerçekleşen filmin kendisi için bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen yönetmen Kırmızıgül, ‘Diğer bütün filmlerimden ve Türk sinemasında bugüne kadar çekilen birçok filmden farklı bir yerde durduğunu izleyecek, göreceksiniz. Bazen yüreğiniz acıyacak, gözleriniz dolacak ama en önemlisi düşüneceksiniz. Biz bunu vadediyoruz” diyor.  

19-12/06/6.jpgBalon Pilotları

Haftanın yabancı filmi ‘Uzun Kız’ ise Rusya’nın bu yılki Oscar adayı ‘Uzun Kız’. Birçok festivalden ödülle dönen dram türündeki film, 2.Dünya Savaşı sonrasında, Leningard’da normal bir hayat kurmaya çabalayan biri normal diğeri aşırı uzun boylu iki genç kadının enkaza dönmüş şehirde hayatlarını sürdürebilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Filmin genç Rus yönetmeni Kantemir Balagov, ‘Testona’ ile Cannes’te ödül alarak henüz 26 yaşında adını sinema dünyasına duyurmuştu. 

19-12/06/5.jpgRahibenin Laneti

Macera türündeki biyografik yapım ‘Balon Pilotları’ filminin yönetmeni ise İngiliz Tom Harper. Felicity Jones, Eddie Redmayne ve Himesh Patel gibi oyuncuları bir araya getiren film, gözü pek hava balonu pilotu Amelia Wren ile öncü meteorolog James Glaisher’in (Eddie Redmayne), insanlığın hava ve iklim konusunda bilgi menzilini genişletmek ve o döneme kadar kimsenin ulaşamadığı irtifalara erişebilmek adına çıktıkları zorlu sıcak hava balonu yolculuğunu anlatıyor. Film, gökyüzündeki şiirsel çekim teknikleriyle dikkati çekiyor.  

19-12/06/4.jpgKahraman Balık

Aaron Mirtes’in yönettiği ‘Rahibenin Laneti’nin başrollerinde ise Lacy Hartselle ve Kate Kilcoyne yer alıyor. Zarar görmüş genç bir kadının, güzel bir yeni eve taşınmasını ve ardından gelişen ürpertici olayları anlatan film, klişe bir korku filmi olarak beyazperdede. Haftanın diğer bir yabancı yapımı ‘Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi’ ise,  istemediği bir evliliğe sürüklenen Héloïse ile gizli bir şekilde onun portresini çizmek zorunda olan Marianne’nin giderek derinleşen ilişkilerini odağına alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Fransız feminist yönetmen Céline Sciamma oturuyor. 

19-12/06/3.jpgADAMS AİLESİ

AİLE BOYU ANİMASYON: ADAMS AİLESİ

Haftanın son iki filmi ise animasyon türünde beyazperdeye taşınıyor. Animasyon aile komedisi ‘Adams Ailesi’, karikatürist Charles Addams tarafından yaratılan, sinema ve televizyon tarihi boyunca birçok kez yeniden uyarlamayla dizi ya da film olarak izleyici karşısına çıkan ünlü Addams Ailesi’nin animasyon versiyonu. Filmin yönetmen koltuğunu Conrad Vernon ve Greg Tiernan paylaşıyor. Gotik bir ailenin melonkolik ve kasvetli evlerinde başından geçen komik olayları perdeye taşıyan film aile boyu izlenebilecek bir yapım olarak izleyiciyle buluşuyor. Haftanın ikinci animasyonu ise macera türündeki ‘Kahraman Balık’. Yaşadığı okyanusu kirlenmekten kurtarmak için harekete geçen  Alex ve arkadaşlarının heyecanlı macerasını anlatan film, çocukların zihninde çevre bilinci oluşturmayı hedefliyor.

 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN