Sırada Whitney’in dramı var

Sırada Whitney’in dramı var

Müslüm Gürses ve Freddie Mercury’den sonra bir sanatçının daha dram dolu hayat hikayesi sinemada. Oscar’lı yönetmen Kevin Macdonald’ın Whitney Houston’ı anlattığı belgeselde dünyanın en çok ödül alan şarkıcısının çocukluğundan ölümüne kadarki yaşam öyküsü yer alıyor.

Müslüm Gürses ve Freddie Mercury’den sonra bir sanatçının daha hayat hikayesi vizyonda. Oscar’lı yönetmen Kevin Macdonald’ın dünya prömiyeri Cannes’da yapılan müzik belgeseli ‘Whitney’, 2012’de yaşamını yitiren Whitney Houston’ın müzik dünyasının zirvesine çıkışını ve zirveden iniş sürecini gözler önüne seriyor. Belgeselde Houston’un belgeselde Whitney’in büyüdüğü evden, baskıcı annesinden, en yakın dostu Robyn Crawfod ve tehlikeli aşkı Bobby Brown’la yaşadığı ilişkiden, uyuşturucu probleminden ve dünyayı yerinden oynatan sesinden, sahnesinden ve ölümünden bahsediliyor. 6 Grammy Ödülü, 30 Bilboard Music Ödülü, müzik listelerini altüst eden tam 11 ‘Number 1’ şarkı, 200 milyonun üzerinde albüm satışı, ‘The Bodyguard’ filmi, Mariah Carey’den Beyoncé’ye nesilleri etkileyen, çalkantılı evliliği ile gündemden hiç düşmeyen bir isim, Whitney Houston’ın müzik dünyasının zirvesine çıkışı ve oradan yavaş yavaş birçok şey kaybederek inişinin daha önce anlatılmamış hikayesi beyazperdede olacak. Belgeselde Kevin Costner, Whitney Houston, Aretha Franklin ile Bobby Brown yar alıyor. Haftanın bir diğer öne çıkan yapımı ise ‘Dul Kadınlar’. Kendi kaderlerini ellerine alan 4 kadının, geleceklerini istedikleri gibi şekillendirmek için işbirliği yapacağı filmin başrollerinde Oscar ödüllü Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez ve Cynthia Erivo yer alıyor. Steve McQueen’in yönetmenliğini yaptığı ve aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan yapımda yer alan 4 kadın oyuncuya; Colin Farrell, Liam Neeson, Daniel Kaluuya, Robert Duvall ve Carrie Coon gibi başarılı oyuncular eşlik ediyor. 

David Yates’in yönetmenliğini yaptığı; Eddie Redmayne, Johnny Depp, Ezra Miller, Katherine Waterston, Jude Law, Zoe Kravitz, Carmen Ejogo, Alison Sudol, Callum Turner ve Dan Fogler’in oynadığı ‘Fantastik Canavarlar: Grindelwald’ın Suçları’, fantastik macera tutkunlarını sinema salonlarına çekmeyi amaçlıyor. İlk filmde karanlık büyücü Gellert Grindelwald’ın büyücüler aleminde yükselişe geçmesinin ardından, sihirli canavarlar konusunda uzmanlaşmış gezgin büyücü Newt Scamander’ın rotası, bu kez Paris’e uzanıyor. İsmail Hakkı Koç’un yönettiği; Burak Alkaş, Fercan Bay, Murat Övüç, Kadir Gültekin, Alisha Rene ve Tayfun Sav’ın rol aldığı ‘Çift’lik Bank: Tosun Firarda’ isimli film seyirciyle buluşacak. Yakın geçmişte ülke gündemini meşgul eden ‘Çiftlik Bank’ dolandırıcılık hikayesinden esinlenen filmde Cenk ve Tosun adlı iki arkadaşın birçok insanı nasıl sahte vaatlerle dolandırdığı anlatılıyor.  

Başrollerinde Burcu Biricik, Mert Fırat, Hazar Ergüçlü ve İlker Aksum’un yer aldığı ‘Her Şey Seninle Güzel’in yönetmenliğini Cem Karcı yaptı. Hikayesi İzmir’de geçen romantik komedi türündeki film, iki genç arasındaki aşkı konu ediniyor. Kemal Danacı’nın yönetmenliğini üstlendiği ‘Koyver Gitsin’; Fatih Hasanoğlu ve Furkan Düzen’in yönetmenliğini yapıp başrolünde oynadığı ‘Cin Tepesi’ ve Marina Nefedova yönetmenliğindeki ‘Prenses ve Ejderha’ isimli animasyon, bu hafta gösterime giren diğer filmler...  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN