Sivrisinek ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisinek ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?

Sivrisinek ısırığı özellikle yaz aylarının kabusudur. Sivrisinek ısırığı genelde birkaç gün içerisinde geçiyor. Ancak bazı durumlarda deride kaşıntı, kızarıklığa neden oluyor. Bu durumu engellemek için evde bulunan kolay malzemelerle tedavinizi yapabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Sivrisinek ısırığı, her yaş grubunun başına gelebilen bir durumdur. Sivrisinek ısırığı sorunuyla karşı karşıya kalanlar internetten dertlerine çare arıyor. Özellikle yaz gecelerinde açık kalan pencerelerden girerek kişiyi rahatsız eden, uykusunu kaçıran bu duruma evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

SİVRİSİNEK ISIRIĞI

Sivrisinek ısırığı insanlar tarafından genellikle çok ciddiye alınan bir durum değildir. Ancak bazı kişilerin bu duruma alerjisi vardır. Alerjisi olan kişiler için farklı hastalıklara sebep olabilir. Öte yandan sivrisinekler, bazı hastalıkları salgılayabilir. Sivrisinek ısırığına maruz kalan kişiler de sıtma, sarı humma ya da fil hastalığı görülebilir.

NE İYİ GELİR?

Çay poşetleri: Sivrisinek ısırığının ardından ortaya çıkan şişlikler için çay poşetleri oldukça faydalıdır.

Sarımsak: Yara iyileştirici özelliği sayesinde sarımsak, sivrisinek ısırıklarına birebirdir. İnce kıyılmış sarımsağı Hindistan cevizi yağıyla seyreltip bölgeye sürmeniz yeterlidir.

Alkol: Alkol buharlaşırken serinletici etki oluşturur. Bu durumda sivrisinek kaşıntısını geçirir. Öte yandan alkol dezenfektan işlevi de görmektedir.

Aloe vera: Aloe vera jelini ısırılan bölgeye sürmeniz sivrisinek kaşıntılarını engelleyecektir.

19-11/28/sivrisinekjpgg.jpg

Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesine bir miktar su ekleyin ve macun kıvamına getirin. Sivrisinek ısırığından etkilenen bölgeye yulaf ezmesi sürmeniz sivrisinek ısırığının neden olduğu enfeksiyona iyi gelecektir.

Fesleğen: Sivrisineğin ısırdığı bölgeyi fesleğen yaprağı ile ovalamak bölgedeki kaşıntıyı alacaktır. Cildinizi rahatlatmak için fesleğenden losyon da yapabilirsiniz. 2 bardak su içerisine bir miktar fesleğen atın ve kaynatın. Soğuyan karışımdan bir pamuk yardımıyla cildinize sürün.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL KORUNULUR?

Sivrisinekler reyhan ve fesleğen gibi bitkilerden uzak durmaya çalışır. Pencere ya da balkona koyacağınız bu bitkilerle sivrisineklerin evinize girişini önleyebilirsiniz.

Lavanta ve okaliptüs yağları, sivrisinekleri uzaklaştırır.

Kapı veya pencerelerinize sineklik taktırabilirsiniz.

Özellikle bebekler ve küçük çocukların yatağında cibinlik kullanabilirsiniz.

Vücudunuzu örten kıyafetler giyebilirsiniz.

Sivrisineklerin ışığa, ter ve vücut kokusuna, ısıya daha çok geldiği kanıtlanmıştır. Bu ortamlara dikkat etmelisiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN