Şizofreni hikâyesi ödülü getirdi

Şizofreni hikâyesi ödülü getirdi

3. Genç Öncüler Kısa Film Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu.Yarışmada birincilik ödülünü ‘Baki’ adlı filmle Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı aldı. Belgesel türündeki film Emine Uslu ile şizofreni hastası oğlu Baki Uslu’nun gerçek yaşam hikâyesini anlatıyor.

IŞIL ÇALIŞKAN/İSTANBUL

2002 yılından bu yana birçok projeye imza atan Genç Öncüler Eğitim Spor ve Gençlik Derneği, bu yıl ‘Genç Öncüler Kısa Film Yarışması’nın 3’üncüsünü gerçekleştirdi. Gençlerin yeteneklerini keşfederek sosyal farkındalık oluşturmayı amaçlayan yarışma ‘Güven’ teması çerçevesinde yapıldı. Birincilik ödülünü ‘Baki’ isimli filmle Alihan Erbaş ve Harun Köybaşı aldı. Şizofreni hastalığına dikkat çekilen belgeselde 79 yaşındaki Emine Uslu ile 46 yaşındaki şizofreni hastası Baki Uslu’nun hikâyesi konu ediliyor. İkincilik ödülünü ‘Benim Babam’ filmiyle Elif Duygu Akça, üçüncülük ödülünü ise ‘Dönüş’ adlı filmiyle Ömer Yavuzoğlu aldı.

KARAR Gazetesi sponsorluğunda Ali Emiri Kültür Merkezi’nde önceki akşam gerçekleşen programa yoğun katılım gösterildi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan ödül töreni Genç Öncüler Hareketi Başkanı Aşkın Özcan’ın hareket adına konuşmasıyla devam etti. Gençlerin sinemaya yönlendirilmesi adına çaba sarf ettiklerini belirten Özcan, bu sahada var olabilmenin kendileri ve gençler adına büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Ödül töreninin onur konuğu ise yapımcı, yönetmen senarist Mesut Uçakan’dı.

Esenler Belediyesi’nin Uçakan adına hazırladığı belgeselden bir kesitle programa devam edildi. Belgesel gösteriminden sonra söz alan Mesut Uçakan, onur konuğu olarak programa katılmanın kendisini mutlu ettiğini, gençler tarafından ağırlanmanın ise daha farklı bir mutluluk vesilesi olduğunu söyledi. Sinemayla tanışmasını da anlatan Uçakan, çok büyük fedakârlık yaparak bu alanda tutunduğunu ama inancını hiç kaybetmediğini kaydetti. Uçakan, Müslümanlar arasında sinemaya yatırım yapmanın önemli bir işmiş gibi görülmediğini, camiye yardım yapınca kendini kurtarmış gibi görenlerin sinemanın ehemmiyetini henüz kavrayamadığını dile getirdi.

Ardından, filmlerin değerlendirilmesi sürecinde jüri üyeleri İhsan Kabil, Cihan Aktaş, Abdulhamit Güler, Ayşe Şahinboy Doğan, Bünyamin Yılmaz ve Emre Karapınar’a teşekkür plaketleri verildi. 204 başvurusu olan yarışmanın mansiyon ödüllerini Fatih Kaçmaz ve Ömer Tayyip Erdoğan, ‘Kırmızı Top’; Mehmet Kemal Bayrak ‘Yük’; Muzaffer Onuk ‘Bana Güven’; Sefa Çelik ‘Yolda’; Ahmet Abdullah Karaca ‘Denge’ filmiyle kazandı. ‘Elli Kuruş’ filmiyle Kenan Şahin Genç Öncüler Özel Ödülü’nün, ‘Çevirmen’ filmiyle Emre Kayiş Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN