Şöbiyetin içine fıstık yerine ne koyuyorlar? Ucuz tatlılarda nasıl hileler yapılıyor?

Şöbiyetin içine fıstık yerine ne koyuyorlar? Ucuz tatlılarda nasıl hileler yapılıyor?

Şöbiyetin içine fıstık yerine ne koyulur? Cevizli tatlılarda yapılan hileler nelerdir? Şerbetli tatlılarda sıkça karşılaşılan hileler nedeniyle ucuz tatlı almamak gerekiyor. Fıstık yerine bezelye tozu, ceviz yerine yer fıstığı kullanılarak ucuza mal edilen ürünler insan sağlığını riske atıyor. İşte şöbiyet ve diğer şerbetli tatlılarda yapılan hileler...

Şöbiyet'in içine fıstık yerine farklı malzemeler konulabiliyor. Özellikle şerbetli tatlıların birçoğunda hileli üretim yapılıyor. Baklava, şöbiyet gibi tatlılarda tereyağı yerine margarin tercih edilebilirken, fıstık yerine bezelye tozu kullanılabiliyor.

UCUZ DİYE GÜVENMEDİĞİNİZ YERLERDEN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Ürünleri yalnızca ucuz olduğu için almamak gerekiyor. Ürününün raf ömrünü uzatmak için bazı üreticiler, doğal şeker yerine mısır şurubu kullanabiliyor. Ancak mısır şurubunun içinde yüksek oranda früktoz bulunuyor. Fruktoz, vücutta yağa dönüşebiliyor.

CEVİZLİ TATLILARDA DA BENZER MANZARALAR VAR

Cevizli, şerbetli tatlılarda da hilelerle karşılaşılabiliyor. Üreticiler maliyeti daha da düşürmek için ceviz yerine yer fıstığı kullanabiliyor.

Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak için güvendiğiniz yerlerden tatlı satın almalı, fiyatı ucuz olan tatlılardan uzak durmalı ve sağlığınızı riske atmamalısınız.

ŞÖBİYET TARİFİ

ŞÖBİYET MALZEMELERİ:

-1 paket baklavalık yufka.

-250 g boz fıstık.

-4 yemek kaşığı irmik.

-2 su bardağı süt.

-250 g sade yağ.

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker.2 bardak su.

ŞÖBİYET YAPILIŞI:

Süt ve irmik tencereye koyulur, karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Baklavalık yufkadan 1 tane alıp üzerine eritilen yağ sürülür.

Yufka ile üzeri kapatıp tekrar yağlanır. 4 eşit parçaya bölüp dikdörtgen dilimler çıkartılır. Çıkan her dilim de ikiye bölünüp üçe katlanır. Kare dilimler oluşur. Üzerine soğuyan kaymak ve bol fıstık koyulur. Üçgen şeklini alacak şekilde kapatılır vr fırın tepsisine alınır. Tepsi dolana kadar aynı işlem uygulanır.

Son olarak eritilen yağı gezdirilerek 180 derecede fırına verilir. Su ve şeker tencereye alınır ve şerbet pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alnır, sıcakken fırından çıkan tatlının üzerinde gezdirilir. Şerbetini çekince boz fıstık serpilerek sunuma alınır.

Afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN