Sonunda geliyor! İstanbul'a kar lapa lapa yağacak! Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışı için ilk kez tarih verdi! İşte 30 Ocak 2023 hava durumu raporu

Sonunda geliyor! İstanbul'a kar lapa lapa yağacak! Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışı için ilk kez tarih verdi! İşte 30 Ocak 2023 hava durumu raporu

Ocak ayının sonuna gelinmesi ancak ülkede büyük bir yağış yaşanmamış olması insanların kuraklık korkusu yaşamasına sebep oldu. Ancak Meteoroloji uyarılarını yaptı. Peki kar yağışı ne zaman gelecek? Tüm detaylar haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ocak ayının sonuna gelinmesiyle birlikte insanlara müjdeyi verdi. Artık yağışlar başlıyor. Peki Meteoroloji raporuna göre ne zaman yağışlar başlayacak? En çok hangi bölgeler etkilenecek? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinin 30 Ocak günü çok bulutlu olacağını ve Marmara'nın doğu kesimleri ile Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Doğu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Edirne, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar şehir çevresinin yağışlı olacağını söyledi. Yağışların daha çok kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güney kesimlerinde sağanak yağmur, diğer kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde olması tahmin ediliyor. Yağışların özellikle Bingöl, Muş, Hakkari, Bitlis çevresinde yoğun kar şeklinde, Siirt ve Şırnak çevresinde ise kuvvetli yağmur şeklinde olacağı düşünülüyor. 30 Ocak günü sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevresinde zaman zaman yoğun sis ve pus olması da tahminler arasında. Aynı zamanda sıcaklığın ülkenin iç kesimlerinde düşeceği, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik olmayacağı, doğu bölgelerinde mevsim normallerinde, kuzey, iç ve batı kesimlerinde ise mevsim normalinin altında olması bekleniyor. 

Ülke Genelinde Yoğun Kar Yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bingöl, Muş, Hakkari, Bitlis çevrelerinde yoğun kar beklentisini dile getirdi. Aynı zamanda Siirt, Şırnak çevrelerinde de kuvvetli yağmur beklentisi sebebiyle ulaşım aksaklıkları, buzlanma, don gibi olaylara karşı tedbir alınması gerekiyor. Ülke genelinde tüm hafta yağış olması bekleniyor. Ankara dahil birçok iç kesimde kar yağışı beklentisi varken İstanbul, İzmir gibi kıyı illerde yağmur yağışı görülecek. İstanbul'da Cuma günü itibariyle karla karışık yağmur yağışı bekleniyor. 30 Ocak günü için Ankara'nın 4, İstanbul'un 7, İzmir'in 11, Samsun'un 7, Diyarbakır'ın 7 derece olması bekleniyor.

İSTANBUL ÇATALCA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

İstanbul Çatalca bölgesinde gece saatlerinde yoğun kar yağışı yaşandı ve araçların üstü karla kaplandı. Çatalca yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşandı. Aynı zamanda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre İstanbul yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur aralıklarla devam etti. Kartal Aydos Ormanı ve çevresinde de kar yağışı devam etti. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN