Sosyal Güvenlik Kurumu para musluklarını açtı! Yaşa göre para ödeyecek: 2.604 TL'yi bu şartı sağlayanlar alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu para musluklarını açtı! Yaşa göre para ödeyecek: 2.604 TL'yi bu şartı sağlayanlar alıyor

Vatandaşlar zamlardan sonra 65 yaş maaşının ne kadar olduğunu merakla araştırıyor. Peki 65 yaş maaşı nasıl alınır? Maaş detayları ne kadar oldu? Tüm detaylar haberimizde.

SGK tarafından paylaşılan habere göre 65 yaş maaşına da zam geldi. Peki 65 yaş maaşı ne kadar oldu? 65 yaş maaşı nasıl alınır, kimler faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

65 YAŞ MAAŞI NE KADAR OLDU

Maaşlara yapılan zamlardan sonra insanlar 65 yaş maaşlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. 2022 senesinde 1.684 TL olarak ödenen 65 yaş maaşı bu sene 2 bin 604 TL'ye çıktı. Ocak ayından itibaren hak sahiplerinin hesaplarına 2 bin 604 TL olarak yatırılacak.

65 Yaş Maaşı Ne Kadar Oldu

65 YAŞ MAAŞINI KİMLER ALABİLİR

65 yaş maaşını almak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 65 yaş maaşından faydalanmak için şu şartların yerine getirilmesi gerekiyor;

-65 yaşını geçmiş olmak,

-SGK'nın SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur gelir ve maaşlarından faydalanmıyor olmak,

-SGK prim ödemesi yapmamak,

-2022 sayılı kanununda belirtilmiş muhtaçlık sınırından daha az geliri olması ve Valilik ve Kaymakamlık tarafından bunun tespit edilmesi gerekiyor.

65 YAŞ MAAŞI BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR

Yaşlılık maaşı olarak bilinen 65 yaş maaşının başvuruları e-Devlet üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra başvuru yapılabilir. Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen kimlikle giderek başvurular tamamlanabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN