Suç ve Ceza, 15 yıl aradan sonra sahnede

Suç ve Ceza, 15 yıl aradan sonra sahnede

Dünyaca ünlü yazar Dostoyevski'nin ölümsüz eseri Suç ve Ceza, 15 yıl aradan sonra başkentli sanatseverlerle buluşacak.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, dünyaca ünlü yazar Dostoyevski'nin ölümsüz eseri Suç ve Ceza'yı 15 yıl aradan sonra başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

DT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, DT Edebi Kurul Başkanı ve rejisör Bozkurt Kuruç yorumuyla sahnelenecek eser, yarın Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde prömiyer yapacak.

Dostoyevski'nin yazdığı, Gaston Baty'nin sahneye uyarladığı ve Bertan Onaran'ın Türkçeye çevirdiği oyun, Raskolnikov'un kendi doğrusu adına işlediği cinayetleri ve vicdanıyla hesaplaşmasını konu edinecek. 

Dekor tasarımını Güven Öktem, giysi tasarımını Gül Emre, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç, müziklerini Can Atilla ve dans düzenini Yıldız Venedik'in hazırladığı oyunda, Raskolnikov'u Buğra Koçtepe, savcı Porfir'i Nihat Hakan Güney ve Raskolnikov'un yakın arkadaşı Razumikin rolünü de Orhan Özyiğit canlandıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN