Sultan Süleyman ‘dünyayı fethetti’

Sultan Süleyman ‘dünyayı fethetti’

Aşk-ı Memnu’dan, Muhteşem Yüzyıl’a yerli yapımlar, dünyaya ihracatta ABD dizilerini yakaladı. Kültür Bakanı Nuri Ersoy “350 milyon dolar gibi büyük rakamlara ulaştık. ABD’den sonra ikinci sıradayız” dedi. Beyazcamdaki başarının Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayan Ersoy, hedefe uygun çalışmaları sinema yasasıyla destekleyeceklerini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Türkiye, ihraç ettiği dizi filmlerde çok büyük rakamlara ulaşmış durumda. 350 milyon dolar gibi bir bütçeye sahip ve dizi film ihracatı ABD’den sonra ikinci sırada. Biz bunun amacına uygun şekilde artmasını ve Türkiye’nin, gösterildiği yerlerde doğru tanıtılmasını istiyoruz” dedi. Kültür ve sanatla ilgili açıklamalarda bulunan Ersoy, bu sektörde hedeflere uygun yapılan çalışmaları Bakanlık olarak destekleme kararı aldıklarını anlattı. Ersoy “Sinema Yasası’nın en önemli maddesi, Türkiye’nin tanıtımına fayda sağlayan yabancı filmleri ve yerli yapım dizileri de içeren yurt dışında gösterilmiş ve reyting alan dizilerin Türkiye’de yapmış oldukları harcamaların yüzde 30’a kadar kısmının devlet tarafından karşılanması. Biz bunu turizm tanıtımında önemli fayda olarak görüyoruz. Türkiye’de çok ciddi seyirci oranı var” dedi. Bu amaçla ‘Filming Turkey’ platformunu hayata geçirdiklerini belirtti. Ersoy “Türkiye’deki doğal plato alanları, nerelerde film çekilebilir, film çekerken faydalanabileceğiniz yapımcılar, şirketler ve olanaklar nelerdir, elde edeceğiniz gelirler nedir gibi birçok şeyin tanıtımı bu platform üzerinden yapılacak. Bu, hem Türkiye’nin turizminin tanıtımı hem de film turizmi denen yani çekim ekiplerinin gelerek burada yarattıkları turizm açısından da faydalı olacak. Onlar da sonuçta turist ve harcama yapıyor” dedi.

Ersoy, kültürle ilgili çalışmaları arasında ise opera, bale, tiyatro ve güzel sanatların bulunduğuna işaret ederek, bu alanlardaki çalışmalarının da sürdüğünü dile getirdi. Bu yıl, 2018’e göre sergilenen oyun ve seyirci sayılarını yüzde 50 artırmayı hedeflediklerini belirten Ersoy, bu konuda gerekli çalışmayı başlattıklarını ifade etti. Ersoy, şöyle devam etti: “Bunu sadece Türkiye ile sınırlı tutmuyoruz. Arkadaşlarımız ses getirecek birçok yapıta da imza atmaya başladı. Onlar da tanıtımımız açısından faydalı. Yurtdışındaki birçok festivale ve organizasyona katılıyoruz, bunların da sayılarını artırıyoruz.” 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN