Süpürme Sırasında Sıklıkla Unuttuğunuz 10 Yeri Açıklıyoruz

Süpürme Sırasında Sıklıkla Unuttuğunuz 10 Yeri Açıklıyoruz

Temizlik nankör bir iştir. Ne kadar yaparsanız yapın çok sürmeden tekrar eski haline gelmesi çok kolaydır. Peki evinizi süpürürken evinizdeki her noktayı süpürdüğünüzden emin misiniz? İşte evinizi süpürdüğünüzde genellikle unutulan yerler...

Vakum temizliğini çabucak bitiren tip siz misiniz? Yoksa her köşeyi süpürdüğünden emin misin? Bu kontrol listesi ile tüm evinizin tozsuz kaldığından emin olabilirsiniz. Evde elektrikli süpürgeyi daha sık görmek isteyen birkaç yer var…

SÜPÜRME SIRASINDA BU YERLERİ ATLIYOR MUSUNUZ?

elektrik-supurgesi.webp

AYAKKABI DOLABININ ALT KISMI

Ayakkabılarınıza sık sık çok fazla kir getirirsiniz ve bunlar daha sonra ayakkabı dolabınızın dibine yerleşir. Ayakkabı dolabını daha sık süpürürseniz ayakkabılarınızı temiz bir yerde saklarsınız.

YATAĞINIZ

Yataklar, üzerinde saatler harcamamıza rağmen temizlik söz konusu olduğunda çoğu zaman unutulur. Elektrikli süpürge, yatağınızda daha az toz akarı birikmesini sağlar. Düzenli olarak ters çevirmeyi ve bunu yaparken her iki tarafını da süpürmeyi unutmayın.

GIRGIRLAR, FIRÇALAR VE TOZ BEZLERİ

Kırıntıları veya dökülenleri çok temizliyor musunuz? Çoğu zaman süpürge ve faraş her şeyi temizlemek için elinizin altındadır. Ancak, toz bezlerinin ve süpürgelerin de zaman zaman temizlenmesi gerektiğini unutmayın. Elektrikli süpürgeyi gırgırın kıllarının üzerine yerleştirerek süpürürken daha fazla toz yayılmasını önlemiş olursunuz.

cat-torbasiz.jpg

HAVALANDIRMA IZGARALARI

Havalandırma ızgaraları evinizdeki temiz havanın temini için oldukça önemlidir. Özellikle banyoda vazgeçilmezdirler. Havanın yer değiştirmesi nedeniyle, bu ızgaralar çok fazla toz çeker. Bu nedenle, süpürürken, hava değişimini gerçekten temiz tutmak için zaman zaman havalandırma ızgaralarını süpürün.

TV VEYA PC SES KUTULARI

Televizyonunuzun veya bilgisayarınızın yanında güzel bir ses sisteminiz var mı? Bu sistemlerin hoparlörleri de ara sıra tazeleme kullanabilir. Bu, elektronik sistemleriniz için iyidir ve ayrıca daha uzun süre dayanır. Elektrikli süpürge üzerindeki ayarın hasarı önlemek için çok yüksek olmadığından emin olun.

DİZÜSTÜ VEYA BİLGİSAYAR KLAVYELERİ

Özellikle düzenli olarak ekranınızın önünde yemek yiyorsanız, bilgisayarınızın klavyesinin hijyenik olmaması ihtimali yüksektir. Derin oluklarda toz ve kırıntılar birikebilir. Bu alanların elektrikli süpürge ile temizlenmesi kolaydır. Çoğu insan bunu nadiren yapar, bu yüzden muhtemelen klavyenizi temizlemenin zamanı gelmiştir.

BUZDOLABININ İÇİNDEKİ ÇATLAKLAR

Buzdolabındaki, cips çekmecesindeki ve buzdolabı raflarının arkasındaki çatlaklar çok fazla toz ve diğer döküntüleri toplayabilir. Buzdolabını ara sıra vakumlamanız, yiyeceklerinizi temiz bir ortamda saklamanızı sağlar. Ayrıca temiz bir buzdolabı daha az enerji harcar. Her zaman bir bonus!

yatak-temizleme-onerileri-yataginiz-ne-kadar-temiz-dyson-3.jpg

PENCERE PERVAZLARI VE ÇERÇEVELERİ

Pencere pervazları genellikle evcil hayvanlar için favori bir yerdir. Birçok insanın da pencerelerinin önünde bitkiler veya süslemeler vardır. Bütün bunlar, pencere pervazlarının hızla tozlanmasına ve saç ve diğer parçacıkları toplamasına katkıda bulunur. Pencere pervazlarını temizlemek için elektrikli süpürgenizin küçük fırçasını kullanın.

MUTFAK VE GARDIROP ÇEKMECELERİ

Çekmeceler gerçek toz tutuculardır. Çatal bıçak takımlarından çoraplara kadar tüm eşyalarınızı temiz tutmak için çekmecelerinizin altını da süpürmeniz gerekir. Bu aynı zamanda içerikleri yeniden sıralamak için iyi bir fırsattır.

PERDELER

Perdelerinizden çıkan tozun evin geri kalanına yayılmasını önlemek için elektrikli süpürgenizi kullanın. Bu, stor perdelerden panjurlara kadar hemen hemen her tür pencere kaplamasını temizlemek için uygun bir yöntemdir. Elektrikli süpürgenin her kuytu köşeye girmesi için doğru başlığı seçin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN