Survivor 2020 nerede çekiliyor? Dominik Cumhuriyeti nerede?

Survivor 2020 nerede çekiliyor? Dominik Cumhuriyeti nerede?

Survivor’ı izleyen vatandaşlarımız Survivor 2020’nin nerede çekildiğini merak ediyor. Avrupalıların Amerika kıtasında oluşturdukları ilk yer olan bu ülke doğası ile beğeniliyor. Peki Dominik Cumhuriyet nerede? Tüm detaylar karar.com’da…

Ekranların sevilen yarışması Survivor 2020, bu sene de Dominik Cumhuriyeti’nde çekiliyor. İlkimi ve doğası ile dikkatleri çeken Dominik Cumhuriyeti’nin nerede olduğu ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar…

SURVİVOR NEREDE ÇEKİLİYOR?

Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Survivor dün akşam itibariyle yeni sezonuyla ekranlara geldi. Diğer sezonlarda olduğu gibi Survivor yine aynı ülkede çekiliyor. Survivor’ın yeni sezonu Dominik Cumhuriyeti’nde çekiliyor.

20-02/17/survivor-2020-nerede-cekiliyor.jpg

DOMİNİK CUMHURİYETİ NEREDE?

Dominik Cumhuriyeti, Hispanyola adasında yer alıyor. Venezuela ve Haiti ile komşu olan bu ülke Avrupalıların Amerika kıtasında ilk oluşturdukları yerdir. Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’dur. Santa Domingo, Amerika kıtasında yer alan ilk sömürge başkentidir. Dominik Cumhuriyeti, baskıcı pek çok hükümet tarafından yönetilmiştir. Dominik Cumhuriyeti 1961 yılında Rafael Leonidas Trujillo Molina’nın ölümünün ardından temsili demokrasiye geçmiştir.

 

Tropik bir iklimi bulunan ülkede bölgesel sıcaklık farklılıkları görülmektedir. Haziran ve Eylül aylarında ülkede kasırga yaşanır. Ekim ve Mayıs aylarında ülkenin kuzey kıyıları, Mayıs ve Ekim aylarında ise ülkenin güney kıyıları yağmurludur. Geçmişte yoğun yapmur ormanları ve başka hiçbir yerde bulunmayan bin 500 türü kapsayan bitki örtüleri ile kaplıydı ancak bugün birçok bataklık kurudu ve ağaçları kesildi. Doğası ile dikkatleri çeken Dominik, Dünya Turizm Örgütü istatistiklerine göre Karayiplerin en popüler turizm yeridir. Turizm ülke için önemli bir gelir kaynağıdır. Ülkenin en büyük problemleri arasında yoksulluk ve aşırı nüfus geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN