Tatlı krizine karşı zerdeçal, tok tutması için fıstık ezmesi

Tatlı krizine karşı zerdeçal, tok tutması için fıstık ezmesi

Bazı besinler içerdikleri maddeler nedeniyle metabolizmayı hızlandırır, tokluk hissi sağlar, yağ yakımını kolaylaştırır. Diyetisyen Aslıhan Altuntaş anlattı: “Zerdeçal tatlı krizlerini önler. Yoğurt karındaki yağları eritir. Kırmızıbiber iştahı kontrol eder, fıstık ezmesi tok tutar.”

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte pek çok insan, kışın rehavetinden kurtulup kilo verme telaşına girdi. Kimileri kendisine uygun olduğunu düşündüğü bir diyete başlıyor, kimileri de sağlıklı olduğunu düşündüğü yiyeceklerden tüketerek fazla yağlarından kurtulmaya çalışıyor. Ancak bazı besinler var ki hem vücuda sağlık katıyor hem de doğru miktarlarda tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı oluyor. Beslenme ve diyet uzmanı Aslıhan Altuntaş, sağlıklı bir diyette olması gereken ve kilo vermeyi kolaylaştıran besinleri şöyle sıraladı:

Zerdeçal: Bağırsak hareketlerini hızlandırarak sindirime, aynı zamanda yağların yakılmasına yardımcı oluyor. Ağız içinde bulunan bazı reseptörleri etkileyerek metabolizmayı hızlandırır, tatlı krizlerini önler ve iştahı keser. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve vücutta yağ hücrelerinin birikmesini engeller. 1 çay kaşığı zerdeçalı 1 su bardağı sıcak suda bekletip limon ve az miktarda bal ekleyerek tüketmek tüm bu etkilerden faydalanmayı sağlar.

Yoğurt: İçerdiği yararlı bakteriler sayesinde sindirimin düzenlenmesine ve yağ yakımına destek olur. Yapılan bir çalışmada öğün aralarında yoğurt tüketen bireylerin öğün aralarında hiçbir şey tüketmeyenlere oranla daha fazla yağ kütlesi kaybı olduğunu gösterdi. Özellikle de karın bölgesindeki yağların yakımını artırır. İçerdiği vitamin, mineraller ve proteinler sayesinde de besin değeri yüksek olan çok kıymetli bir yiyecek. Her gün bir kase yoğurt ikindi öğünü için güzel bir alternatif.

Hindistan cevizi yağı: Orta zincirli yağ asitleri içerir. Bu yağ çeşidinin metabolizması diğer yağlardan farklı, zira yağ yakımını destekler. Hindistan cevizi yağının dumanlanma noktası yüksek olduğundan ısıdan kolay etkilenmez. Kahve veya süt içerisine, 1 kaşık hindistancevizi yağı eklenerek yağ yakımı hızlandırılabilir.

Kırmızıbiber: İçerdiği kapsaisin maddesi sayesinde tokluk hissini artırır ve aşırı yemek tüketimini engeller. Ayrıca vücut sıcaklığını da artırarak daha hızlı kalori yakımına yardımcı olur. Daha hızlı ve verimli kalori harcanması da yağ yakımını hızlandırır.

Fıstık ezmesi: 1 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi tokluk sürecini uzatır, kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırır. Yağ içeriği ve kalorisi yüksek bir besin olmasına karşın içerdiği sağlıklı yağlar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu etkiye sahiptir.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN