CHP-HDP balayı bitti, oy kavgası başladı

CHP-HDP balayı bitti, 
oy kavgası başladı

Kılıçdaroğlu, ilk kez CHP'den HDP'ye kayacak oylar için endişesini paylaştı. Kılıçdaroğlu, HDP'ye oy vermeyi düşünen tabanına seslenerek "Biz yardım kuluruluşu Kızılay değiliz. Partinize sahip çıkın" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu HDP’ye gidecek oylar için tabanını uyardı. CHP seçmenine seslenen Kılıçdaroğlu, “Biz yardım kuruluşu Kızılay değiliz, partinize sahip çıkın” dedi.

Habertürk gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde kısmen ittifak yaptıkları HDP konusunda CHP tabanına mesaj verme gereği hissetti.

Kılıçdaroğlu “HDP’nin barajı aşmasını ister misiniz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

“Yüzde 1 oy alan partinin bile parlamentoda olmasını isterim. Seçim barajı, 12 Eylül darbesinin getirdiği bir uygulama . Hem “Darbelere karşıyım” diyeceksiniz, hem de darbe hukukunun arkasına sığınacaksınız. Bu ahlaki değil. Anayasa’ya geçici bir madde ekleyip bu seçimlerde yüzde 10 barajının kaldırılmasını önerdim ama maalesef hiçbir parti sıcak bakmadı. HDP de Saadet Partisi ve BBP gibi diğer partiler de parlamentoda temsil edilmeliler.”

HDP’nin baraj altında kalmasının siyasi kriz yaratmayacağını belirten Kılıçdaroğlu “Çünkü parti olarak girmek HDP’nin tercihi. Ama dediğim gibi önemli bir siyasi hareketin parlamento dışında kalmasını demokratik açıdan doğru bulmuyorum” dedi.

HDP’nin barajı aşması için CHP tabanından oy alması gerektiği şeklindeki yorumları değerlendiren CHP lideri ilk kez oyları konusunda endişeli olduğunu ortaya koydu. Kılıçdaroğlu “Kimileri ‘Bu seçimde HDP’nin bana ihtiyacı var’ diye düşünüyor. Onlar CHP’ye oy vermeyi sürdürsünler. Biz yardım kuruluşu Kızılay değiliz, partilerine sahip çıksınlar!” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, miting meydanlarında kendisini yuhalatmayan Başbakan Davutoğlu’nun bu davranışından memnun olduğunu söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN