TOKİ 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ'de kura heyecanı

TOKİ 2019 kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TOKİ'de kura heyecanı

TOKİ kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Türkiye’nin birçok kentinde faaliyet gösteren TOKİ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50 bin sosyal konut müjdesini vermesinin ardından gerçekleştirdiği kura çekimlerinin ardından ihtiyaç sahibi ailelere ucuz konut imkânı sunuyor. Peki TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte TOKİ kura sonuçları isim listesi ve diğer detaylar…

İstanbul, Ankara, Batman, Van, Diyarbakır gibi birçok ilde 50 bin sosyal konut projesi ile ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için yola çıkan TOKİ kura sonuçlarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi geçtiğimiz aylarda verilen ve uygulamaya konan TOKİ 50 bin sosyal konut projesi kapsamında Batman’da 600 aile konut sevinci yaşadı. 6 bin 600 başvurunun yapıldığı Batman’da konut için kuralar çekildi. 600 kişinin en sahibi olduğu Batman’daki kura noter huzurunda yapıldı. Şimdi ise gözler İstanbul, Ankara ve diğer illerde. Peki TOKİ kura sonuçları 2019 yılında ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

TOKİ İstanbul kuraları ne zaman?

50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru alındı. İstanbullular tarafından beklenilen kuralar haziran ayı sonu ve temmuz ayı başında gerçekleşecek. İstanbul’da ilk kura, Başakşehir Kayabaşı’nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için yapılacak. Kura töreni 26-27 Haziran tarihlerinde olacak. Silivri Alipaşa’da bulunan 685 konut için 28 Haziran’da, Tuzla'da yer alan 500 konut için 1 Temmuz’da, Başakşehir Ayazma'da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere'de yer alan 337 konut için ise 2 Temmuz tarihinde yapılacak.

19-05/20/toki-kura-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-iste-toki-kura-sonuclari-isim-listesi-2019.jpg

TOKİ Ankara kuraları ne zaman?

Ankara’da talep toplanan 3 bin 661 konutun kuraları mayıs ve haziran ayında yapılacak. İlk kura ise Ankara Kuzeykent’te talep toplanan 809 konut için 6 Mayıs’ta Noter yapıldı. Sincan Saraycık projesinde 10 Haziran, Yenimahalle Yakacak’ta ise 11 Haziran’da kuralar gerçekleştirilecek.

TOKİ kura sonuçları Batman'da belli oldu

3 çocuk annesi Özlem Akkurt ismindeki vatandaş, ev sahibini olmanın sevincini yaşayanlar arasında bulunuyor. 10 senedir kirada oturan Akkurt, "Allah bizim yüzümüze güldü. İnşallah isteyenlerin herkesin gönlüne göre versin. Evet, çok mutluyum. 10 yıldır evliyim kiradayım. Ummuyordum, beklemiyordum, çocuklarımızın yüzüne Allah güldü. Dualarım kabul oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin" dedi. İlk kez ev sahibi olduğunu anlatan 65 yaşındaki Şevki Çelik de "Memnun oldum. Sonuçta 65 yaşımdan sonra ev sahibi olacağız. Çok sevindim, TOKİ'ye teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu.Noter huzurundaki ilk kurayı çeken Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen de TOKİ tarafından Batman'da yeni konutların yapılması gerektiğini ifade ederek, "Batman’da TOKİ’nin yapacağı konutlar için 6 bin 600 kişi başvurdu. Bunların 200'e yakın kişi ev sahibi olan elendi. Batman’da 600 konut yapılacak bunları emekliler, engeliler ve gazi şehit ailelerine ile vatandaşlarda başvurdu. Konut sayısının yapılan müracaattan da beli oluyor. Bu müracaatlara göre Batman’da binlerce kişinin evsiz kirada olduğunu gösteriyor. Beklentimiz bu konut sayısının Batman için artırılmasıdır. Biran evvel 600 değil 10 bine yakın konutun Batman’a yapılması gerekiyor. Bu konutlar özelikle evi olmayanlara veriliyor, evi olanlara kesinlikle verilmiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN