TOKİ kuralarında sıra bu illerde! TOKİ sosyal konut kurası İzmir, Ankara, İstanbul kura tarihleri

TOKİ kuralarında sıra bu illerde! TOKİ sosyal konut kurası İzmir, Ankara, İstanbul kura tarihleri

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında 250.000 konut için çekilişler devam ediyor. Kura çekilişi ile konut sahipleri belli olurken 4. etap çekilişleri hakkında araştırmalar da hız kazandı. TOKİ kura sonuçları hakkında sorgulama işlemleri yapılırken hangi tarihlerde kura çekilişi yapılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte TOKİ sosyal konut projeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

TOKİ kura çekilişleri İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde gerçekleştiriliyor. İlk çekilişler Doğu illerinde yapılırken 4.etap kapsamında gerçekleştirilen çekilişlerde hangi illerin yer aldığı merak ediliyor. 2+1 ve 3+1 konutlar için Aralık ayında yapılan çekilişlerle birlikte konutlar sahibine kavuşuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yapılan çekilişler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. İşte TOKİ sosyal konut projeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

KURA ÇEKİLİŞLERİNE HIZ KESMEDEN DEVAM EDİLİYOR

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında kura çekilişleri Bakan Kurum açıklamasıyla 7 Kasım 2022 tarihinde başladı. Kasım ayında yapılan çekilişlerde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki konutlar için 2+1ve3+1 olarak noter huzurunda çekiliş yapıldı. Bu kez de Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yapılan kura çekilişleri ile konutlar sahiplerine kavuşuyor. 9Aralık 2022Cuma günü kura çekilişleri Niğde ve Kastamonu ilinde yapılıyor. Noter huzurunda yapılan kura çekilişleri şeffaf bir şekilde gerçekleştirilirken canlı yayında olarak da ekranlara yansıyor. TOKİ resmi sosyal medya hesabı ve YouTube kanalı üzerinden canlı yayını takip edebilirsiniz.

TOKİ Kura Çekilişi

8-18ARALIK TAKVİMİ BELLİ OLDU

Cumhuriyet tarihindeki en büyük Sosyal Konut Projesi olarak hayata geçirilen"İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında vatandaşlar heyecanla kura çekilişleri ne bekliyor. Kura çekiliş tarihleri haftalık olarak resmi internet sayfası üzerinden yayınlanmaktadır. TOKİ kura çekilişleri kapsamında 4.etap çekilişleri 8Aralık 2022 Perşembe günü başladı. 18Aralık 2022tarihine kadar devam edecek olan çekilişler ile birlikte hak sahipleri evlerine kavuşuyor. 8-18Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan kura çekilişleri şu şekildedir:

8Aralık:Aksaray ve Çankırı

9Aralık:Kastamonu ve Niğde

10Aralık:Sinop ve Kayseri

11Aralık:Kayseri

12Aralık:Tokat ve Samsun

13Aralık:Samsun ve Amasya

14Aralık:Samsun ve Çorum

15Aralık:Çorum ve Ordu

16Aralık:Ordu ve Sivas

17Aralık:Sivas ve Giresun

18Aralık:Sivas

Aksaray Sarıyahşi,Çankırı Yapraklı,Bayramören; Kastamonu Küre,Sinop Saraydüzü,Kayseri Akkışla, Felahiye, Özvatan,Sinop Saraydüzü, Tokat Yeşilyurt,Çorum Ortaköy, Laçin,Sivas Altınyayla ilçelerinde başvuruların az olması nedeniyle kura çekilişlerinin yapılmayacağı belirtildi.

KURA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura çekilişleri canlı yayın ile vatandaşlara ulaştırılıyor. TOKİ resmi sayfası üzerinden kura çekilişleri listesine ulaşabilirsiniz.

TOKİ Aralık Kuraları

İSTANBUL KURALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında çekilişler il bazında düzenlenmektedir. Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesi için yapılan kura çekilişleri devam ediyor. İstanbul'da yapılacak olan kura çekilişi için tarihler henüz açıklanmadı. Kura tarihlerinin açıklanması durumunda biz de detayları sizlerle paylaşacağız.

BAŞVURU İADELERİ NE ZAMAN YAPILIR?

Kura sonucunda hak sahibi olmayan vatandaşlarım kura çekiliş bedelleri çekilişten sonra 5 iş günü içerisinde iade edilecektir. Başvurusunu iptal eden vatandaşların da kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alma hakkı bulunmaktadır. TOKİ başvurusu sonucunda hak sahibi olmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini başvuru yaptı banka şubeleri ya da ATM'leri üzerinden iade alabilmektedir

KONUT SAHİPLERİ BELLİ OLUYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen sosyal konut projeleri için kura çekilişleri 6 ay sürecek. Bu kapsamda 250.000 konut için hak sahipleri 2023Mart ayında belirlenmiş olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN