Toz Deterjan Mı Sıvı Deterjan Mı? Çok Araştırılan Bir Soruya Son Noktayı Koyuyoruz

Toz Deterjan Mı Sıvı Deterjan Mı? Çok Araştırılan Bir Soruya Son Noktayı Koyuyoruz

Biz kadınlara temiz çamaşır denilince akan sular adeta durur. Çamaşır yıkamak özellikle de beyazları bembeyaz yapmak kadınların sorun yaşadığı olaylardan biridir. Peki çok araştırılıp ve çok konuşulan bir konu olan toz deterjan mı yoksa sıvı deterjan mı kullanılmalı?

Konu çamaşır yıkamak olduğunda hemen hemen herkesin favori deterjanı vardır. Bazı insanlar çamaşır tozunu tercih ederken, diğerleri sıvı bir varyantı tercih eder. Gerçek şu ki, çamaşır tozu genellikle daha ucuz bir seçenektir. Ama ikisinden hangisi çamaşırlarınızı gerçekten en iyi şekilde temizler? Bunu sizin için açıklayacağız.

sivi-deterjan-kapagi.jpg

SIVI DETERJANLA YIKAMA

Su sıcaklığı büyük bir faktördür. Soğuk, ılık veya sıcak tercihiniz fark etmez, sıvı deterjan zaten sıvı olduğu için yıkama suyuna tamamen karışır. Sıvı deterjan mis gibi kokar, sonsuz sayıda koku ve çeşidi mevcuttur ve kullanımı kolaydır. Sıvı deterjan birçok kişinin favorisidir. Peki neden? Çünkü çamaşırları düşük sıcaklıkta etkili bir şekilde temizler. Sıvı deterjanın dezavantajı fiyatıdır. Hemen hemen herkes çamaşır makinesine çok fazla deterjan döküyor. Bu bir yanlış, çünkü bu çamaşır makineniz veya cüzdanınız için pek bir şey ifade etmiyor.

basliksiz-21.jpg

TOZ DETERJANLA YIKAMA

Toz deterjan genellikle sıvı deterjandan daha ucuzdur. Çamaşırların güzel kokmasını sağlar, yıkamayı temiz yapar ve sıvı versiyonuna göre daha dayanıklıdır. Çamaşır tozunun dezavantajı, düşük sıcaklıkta çamaşır yıkarken kolayca çözülmemesidir. Çok fazla çamaşır tozu kullanılmışsa ve uygun şekilde çözülmemişse kıyafetlerinizi bile lekeleyebilir. Su sıcaklığı 68 derecenin altındaysa, yıkamadan sonra çamaşırlarınızda küçük deterjan kalıntıları bulabilir ve bunları çıkarmak için ekstra bir sıkma döngüsü gerektirebilirsiniz. Bu, çamaşır makinenize ve giysilerinize ekstra aşınma ve yıpranma getirir. Ayrıca toz çamaşır deterjanı makinenizin parçalarında çözülmemiş deterjan parçaları bırakabilir. Tahmin edebileceğiniz gibi, bu arızalara neden olabilir. Özellikle yıkayıcının drenaj sistemini etkiler. Zamanla, topaklar birikerek sert su birikintilerine çok benzeyen bir tıkanıklığa neden olabilir.

washing-powder-or-liquid-detergent.jpg

EN İYİ SEÇİM NEDİR?

Sonuç olarak, her iki ürünün de avantajları ve dezavantajları vardır. Ancak çamaşırlarınızı olabildiğince temiz hale getirmek için hangisini kullanmak en iyisidir? Bu, yıkadığınız sıcaklığa bağlıdır. Sıcak yıkama yapacak mısın? Ardından toz çeşidini seçin. 30°C'de çamaşır mı sıkıyorsunuz? Ardından bir sıvı varyantı seçin. Bu sayede her zaman temiz bir yıkamanız olur ve çamaşır makineniz daha uzun süre dayanır. Sıvı deterjan çevre için tozdan daha iyidir. Bunun nedeni sıvı deterjanın toz deterjandan daha az kimyasal içermesidir. Ek olarak, sıvı deterjanın suyu kirletebileceği ve sudaki yaşama zarar verebileceği su yollarına gitme olasılığı daha düşüktür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN