Türk dondurmacı savaşa katılırsa...

Türk dondurmacı savaşa katılırsa...

Beyazperdede gösterime girecek 9 film arasında yer alan ‘Türk İşi Dondurma’ özgün hikayesiyle dikkat çekiyor. Yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği yapımda, Avustralya’da yaşayan ve I. Dünya Savaşı patlak verdiğinde milli mücadeleye destek için çalışan iki arkadaşın başına gelenler anlatılıyor. Başrollerdeki dondurmacı karakterine Ali Atay, deveciye ise Erkan Kolçak Köstendil hayat veriyor.

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta dördü yerli dokuz film vizyona girecek. Can Ulkay’ın yönettiği; Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil, Şebnem Bozoklu, Will Thorp, Marleen Mathews ve Caner Kurtaran’ın rol aldığı ‘Türk İşi Dondurma’, öne çıkan yapımların başında geliyor. Senaryosu Gürkan Tanyaş’a ait dram türündeki dönem filmi; Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan iki Türk’ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir. Filmin yapımcılığını ‘Ayla’, ‘Müslüm’ ve ‘Çiçero’ gibi filmlere imza atan Mustafa Uslu üstleniyor.

Sefa Öztürk yönetmenliğindeki ‘Güven’, geçmişin izlerinin tazelenmesi ve yeni olaylara gebe olmasının akabinde, bir çiftin karşılıklı yitirmeye başladıkları güven duygusunu ve aile bağlarının kopuşunu konu ediniyor. Dram türündeki filmin başrollerinde Bülent Çolak, Serkan Keskin, Feride Çetin ve Ahmet Kaynak bulunuyor.

Kemal Özdemir’in yazıp yönettiği korku türündeki ‘Marid’in oyuncu kadrosunda Onur Bilgin, Hilal Anay, Mustafa Mutlu ve Adem Uçar gibi isimler yer alıyor. Film, reddedemeyecekleri bir bedelle şehre uzak bir köyde restorasyon işi alan mimar, mühendis ve tekniker üç arkadaşın, keşif için gittikleri dağ köyündeki eski evde yaşadıkları olaylar etrafında dönüyor. Haftanın son yerli yapımı, Faik Ahmet Akıncı’nın yönettiği ‘Sokağın Çocukları’ ise sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesini odağına alıyor.

Vera Farmiga, John Goodman, Madeline Brewer, Machine Gun Kelly, Alan Ruck, Kiki Layne, D.B. Sweeney, Ben Daniels ve Ashton Sanders’ın başrolünde oynadığı ‘İstila Altında’ adlı filmin yönetmen koltuğunda Rupert Wyatt oturuyor. Bir Şikago mahallesinde geçen film, bölgenin dünya dışı bir güç tarafından işgâl edilişini konu ediyor. Uzaylı istilâsını değil, istilânın ardından yaşanan süreci anlatan film, 10 yılın ardından gezegenlerini geri almak için mücadele veren insanları olduğu kadar sırtını uzaylılara yaslayarak bu istilâdan memnun olan kesimi de işliyor.

Timothee Chalamet ve Steve Carell’in başrolünde yer aldığı ‘Güzel Oğlum’; madde bağımlısı bir genç ve babasının yaşadıklarını babanın gözünden beyaz perdeye taşıyor. Nick parçalanmış bir ailenin çocuğudur. Annesi Vicki ile babası David boşanmış, mahkeme velayetini annesine vermiştir. İyi bir baba olan David, oğlundan uzak kalsa da onunla ilgilenmeyi ihmal etmez. İyi bir çocuk ve başarılı bir öğrenci olan Nick’in hayatındaki değişim kısa sürede ailesinin de dikkatini çeker. Oğlundaki değişimlerin nedenini anlamaya çalışan David, Nick’in bağımlı olduğunu öğrenir. David, güzel oğlunu iyileştirmeye kararlıdır. Steve Carell ile Timothee Chalamet’e Maura Tierney, Christian Convery, Oakley Bull ve Kaitlyn Dever’ın eşlik ettiği yapımın yönetmenliğini Felix van Groeningen üstlendi.

Diederik Van Rooijen yönetmenliğindeki korku filmi ‘Kadavra’, kimliği belirsiz ve şüpheli bir kadavranın morga getirilişi sonrasında eski polis memuru Megan’ın yaşadıklarını konu ediniyor. Şok edici bir şeytan çıkarma ayininin kontrolden çıkması sonucunda, genç bir kadın yaşamını kaybeder. Aylar sonra eski bir polis olan Megan Reed (Shay Mitchell) morgda, gece vardiyasında çalışmaya başlamıştır ki, kimliği belirsiz meçhul bir kadavra morga getirilir. Bu sırada Megan Reed korkunç deneyimler yaşamaya başlar ve kadavranın şeytani bir güç tarafından ele geçirilmiş olabileceğini düşünmeye başlar. Senaryosunu Brian Sieve’nin kaleme aldığı filmde Shay Mitchell, Grey Damon, Kirby Johnson, Nick Thune ve Louis Herthum rol aldı.

Victor Danell’in yönettiği; Christoffer Nordenrot, Lisa Henni, Magnus Sundberg, Yngve Dahlberg, Pia Halvorsen ve Krister Kern gibi isimlerin rol aldığı ‘Kıyamet’ aşk, dram ve aksiyonu bir arada sunuyor. Dylan Brown’un yönettiği haftanın animasyon filmi ‘Mucizeler Parkı’, yaşıtlarından farklı özelliklere sahip June’un hayallerini gerçekleştirme hikayesini anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN