Türk Robin Hood Erdoğan Uludağ kimdir? Erdoğan Uludağ nerelidir?

Türk Robin Hood Erdoğan Uludağ kimdir? Erdoğan Uludağ nerelidir?

AHBAP Derneği kurucusu müzisyen Haluk Levent, Robin Hood olarak ün salan, İstanbul'un ekonomik durumu düşük mahallelerinde zaman zaman para dağıtan, zaman zaman Diyarbakır ve Osmaniye'de vatandaşların bakkal borçlarını kapatan kişinin kimliğini açıkladı. Peki adı Erdoğan Uludağ olan Robin Hood'un hikayesi ne? Erdoğan Uludağ kimdir? Erdoğan Uludağ nereli? Erdoğan Uludağ ne iş yapıyor? Ayrıntılar haberimizde...

Gerçek ismi Erdoğan Uludağ... Türk kamuoyu ise onu Robin Hood olarak biliyor. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'nin fakir kesimlerinde yaptığı maddi yardımlar ve bakkal defterlerinde vatandaşın biriken borçlarını ödemesiyle kamuoyunun dikkatlerini üzerine çeken Erdoğan Uludağ, hakkındaki bilinmeyenleri AHBAB Derneği kurucusu müzisyen Haluk Levent'e açıkladı. Peki Erdoğan Uludağ kimdir? Erdoğan Uludağ nereli? Erdoğan Uludağ ne iş yapıyor? İşte tüm ayrıntılar...

ERDOĞAN ULUDAĞ KİMDİR?

İstanbul'da yaşayan 43 yaşında bir iş adamı... CAGSİAD (Çağdaş Esnaf Sanayici İş Verenler Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi... Bakkallardaki borç defterlerinde biriken hesapları kapatması, bazı mahallelerde para dağıtması ve tüm bunları ismini gizleyerek yapması nedeniyle insanların kendisine Robin Hood lakabını taktığını söyleyen Erdoğan Uludağ, Haluk Levent ile tanıştıktan sonra kimliğini açıklamaya karar verdiğine dikkat çekti.

20-02/14/erdoganuludag-1581678475.jpg
Erdoğan Uludağ, Türkiye'de başka Robin Hood'lar da olduğunu ifade etti.  

ERDOĞAN ULUDAĞ NE İŞ YAPIYOR?

Şu anda bir tekstil firmasının sahibi olan Erdoğan Uludağ, maaşlı bir eleman olarak işe başladığını ifade ediyor. 1994 yılında ilk maaşını aldığı andan itibaren insanlara yardım etmeye başladığını söyledi.

20-02/14/robinhoodosmaniye.jpg
Erdoğan Uludağ Osmaniye'de bir bakkalın defterinde yazılı olan borçları ödedi.

ERDOĞAN ULUDAĞ O CEKETİ SATIN ALDI?

Hauk Levent, kafasından vurularak öldürülen Tuğba Anlak'ın kızının eğitim masraflarının karşılanabilmesi için ceketini satışa çıkarmıştı. Erdoğan Uludağ bu ceketi 74 bin liraya satın alarak, büyük acılar yaşayan kızın 8 yıllık eğitim masrafını karşıladı.

20-02/14/ceket1-kopya.jpg

1000 LİRALIK ZARFLAR DAĞITTI?

Erdoğan Uludağ çoğu zaman, içerisine 1000 lira koyduğu zarfları dağıtması veya evlerin kapılarının altından bırakmasıyla gündeme geldi. Erdoğan Uludağ'a göre, Türkiye'de daha çok Robin Hood var.

20-02/14/robinhoodpara.jpg
Erdoğan Uludağ, İstanbul'un fakir mahallelerinde çocuklara para dağıttı. 

DEPREM SONRASI ELAZIĞ'A GİTTİ

Erdoğan Uludağ, 24 Ocak Cuma akşamı Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası, kente giderek yardım faaliyetlerinde bulunmuş. Soğukta kalan Elazığlı vatandaşlar için battaniye, kumanya ve çadır yardımında bulunmuş.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN