Türk şiirinin ‘Beyaz Kartalı’ unutulmadı

Türk şiirinin ‘Beyaz Kartalı’ unutulmadı

‘Bir Çift Beyaz Kartal’ şiirinden ilhamla Türk şiirinin ‘Beyaz Kartalı’ olarak anılan merhum şair Bahaettin Karakoç vefatının birinci yılında ailesi ve edebiyat çevreleri tarafından anılıyor.

SALİHA SULTAN

Kendine has şiiriyle çağdaş Türk şiirinin önemli isimleri arasında yer alan, ‘Beyaz Kartal’ ve ‘Dede Korkut’ namlı şair Bahaettin Karakoç, önceki yıl, 17 Ekim 2018’de memleketi Kahramanmaraş’ta 88 yaşında yaşama veda etmişti. Merhum şair dün Kahramanmaraş’taki mezarı başında ailesinin ve dostlarının katılımıyla gerçekleşen Kur’an-ı Kerim tilavetiyle yad edildi. Anma etkinliğinin ardından gazetemize açıklamada bulunan merhum şairin oğlu Oğuz Karakoç, babasının vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Babam bir şairdi, duygu yüklüydü, yaratandan ötürü, yaratılanı seven bir ruha sahipti, var olan her şeyi severdi, merhametliydi. Hayatımda onun bir tokadını dahi yediğimi hatırlamıyorum, Asla kıskanç değildi, yardımseverdi, her zaman ve her konuda yardım etmekten asla kaçmazdı, hele de birisinde bir şiir damarı görürse zamanını ona ayırır, onun iyi bir şair olması için çok çalışırdı” dedi. 

YAYIMLANMAYAN ŞİİRLERİ, NESİRLERİ ve EDEBİ MEKTUPLARI KİTAP OLUYOR:

Oğuz Karakoç, merhum babasının ardından bir kitap hazırlığında olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi: “Babam Bahaettin Karakoç’un nesirleri bugüne kadar kitap olmamıştı. Ramazan Avcı ile o nesirleri toparlıyoruz. Ayrıca yazar dostlarıyla mektuplaşmış babam, edebi türde birçok mektubu var, o mektupları da bir araya getiriyoruz. Yine yayımlanmamış şiirleri bulunuyor, onları da toparlayıp hepsini tek kitapta bir arada neşretmek istiyoruz.” 

Merhum şairin 12 Ekim’de Kahramanmaraş Türk Ocakları Şubesince bir söyleşi ile anıldığı bilgisini veren Oğuz Karakoç, bugün de çeşitli anma etkinlikleri olduğunu dile getirerek 6. Kahramanmaraş Kitap Fuarında babası için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesince saat 14.00’da kendisinin ve Ramazan Avcı’nın konuşmacı olacağı bir söyleşi düzenleneceğini kaydetti. Akşam ise Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi’nin Kıraathane’de bir etkinlik planladığını aktaran Karakoç buradaki etkinliğe de dinleyici olarak katılacağını söyledi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN