Tuvana Türkay kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

Tuvana Türkay kimdir? Nereli ve kaç yaşındadır?

Tuvana Türkay günün en çok araştıran isimlerinden biri oldu. Tuvana Türkay kimdir? nereli ve kaç yaşındadır? sorularının yanıtı aranıyor. İşte Türkay hakkında merak edilen soruların yanıtları ve biyografisi...

28 yaşındaki Tuvana Türkay, 3 Ekim 1990'da İstanbul Üsküdar'da doğdu. Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olan Tuvana Türkay, önce İstanbul Güneş Koleji'ni bitirdi.

9 yaşında reklam filmlerinde oynamaya başladı. Tuvana Türkay, Kent Şeker, Türk Telekom, Only Ped, Akbank, Ayyıldız GSM, Kek Reklamı, Coca Cola gibi birçok reklam filminde oynadı. "Akademi Neo"dan oyunculuk dersleri aldı. Bunun haricinde bir sene 1 sene şan ve diksiyon dersleri aldı.

Daha sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam eden Türkay 2009'da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini canlandırdı.

Tuvana Türkay 2012- 2013 yılları arasında milli futbolcu Sercan Yıldırım ile birlikte oldu.

Tuvana Türkay , 2014 yılında "Kara Para Aşk" adlı dizide Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Erkan Can, Aytaç Arman, Nebahat Çehre ile birlikte oynadı.

Sonrasında rol aldığı dizi ve filmler şu şekilde:

2011-2012 Yer Gök Aşk (Bade Palalı)

2014-2015 Kara Para Aşk (Bahar Çınar)

ŞARKICILIK KARİYERİ

Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirdi ve büyük beğeni kazandı.

Sonrasında Mustafa Ceceli aranjörlüğünde "tuana" şarkısını coverladı. Ayrıca beste ve şarkı sözü de yapmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN