Uçuk nasıl geçer? Uçuğa iyi gelecek yöntemler

Uçuk nasıl geçer? Uçuğa iyi gelecek yöntemler

Uçuk genellikle dudakta ve ağız kısmında görülen bir sağlık problemidir. Uçuk hemen hemen herkesin başına gelmiştir. Evde yapabileceğiniz doğal yöntemlerle bu duruma çare bulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

Uçuk, dünyada en yaygın görülen virüslerdendir ve çoğu kişide görülmüştür. Uçuk; stres, yorgunluk, heyecan, uykusuzluk gibi nedenlerden dolayı oluşur. Kişiye hem acı veren hem de yemek yemesini bile engelleyen bu duruma basit yöntemlerle çare bulabilirsiniz. İşte tüm bilgiler…

UÇUK

Uçuk; stres, yorgunluk, uykusuzluk gibi nedenlerle ortaya çıkan ve genellikle ağız çevresinde oluşan kişiye ağrı ve acı veren bir rahatsızlıktır. Uçuk virüsü, dünya üzerindeki en yaygın virüslerdendir. Kişide acı, ağrı, yanma gibi yaşam kalitesini olumsuz şekilde etkileyen etkilere neden olur. Genellikle 1 hafta içerisinde geçer. Uçuk virüsü, doğrudan temas yoluyla geçebilen bir virüstür. Çocuklarda meydana gelen uçuklar genellikle yetişkin bir bireyle olan temastan kaynaklanır.

19-11/27/ucukjjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Süt: Süte batırdığınız bir parça pamuğu birkaç dakika yaranızın üzerinde tutun ve bekletin. Süt uçuğun geçmesini sağlar.

SAĞLIKLA İLGİLİ TÜM BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Soğuk kompres: Uçuklu bölgedeki kızarıklığı azaltmak için soğuk ve nemli bir bezi o bölgeye koyun. Soğuk bez, kabuklanmayı giderir ve iyileşmeyi hızlandırır.

Sarımsak: Ezdiğiniz 1 diş sarımsağı uçuklu bölgeye koyun ve biraz bekletin. Sarımsak uçuktaki şişkinliği azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Elma sirkesi: Uçuklu bölgeye, elma sirkesiyle ıslatılmış pamuğu sürün ve bir süre bekletin. Bu uygulamayı uçuk geçene kadar her gün 2 kez tekrarlayın. Elma sirkesi, antibakteriyel ve iyileştirici özelliği sayesinde yaraya neden olan virüsü yok eder.

Nane yağı: Uçuklu bölgeye 1-2 damla nane yağı batırılmış kulak çubuğunu sürün. Nane yağı, uçuğun çabuk geçmesini sağlar.

Bal ve sirke: 1 yemek kaşığı balı biraz sirkeyle karıştırıp macun haline getirin. Karışımı uçuklu bölgeye uygulayın. Bal ve sirke uçuğu geçirmede oldukça etkilidir.

Aloe vera: 1 çay kaşığı aloe vera jelini uçuklu bölgeye masaj yaparak yayın. Aloe vera uçuğun kısa sürede kurumasını sağlar.

Meyan kökü: Meyan kökü tozunu ve bir miktar suyu karışıtıp elde ettiğiniz macunu, uçuklu bölgeye sürün. Meyan kökü, virüsleri durdurmada oldukça etkilidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN