Ülsere ne iyi gelir? Ülser belirtileri

Ülsere ne iyi gelir? Ülser belirtileri

Ülser, sık görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarındandır. Midede ağrı, yanma ve kramp girme hissi ülserin belirtilerindendir. İlaç kullanmak istemeyenler için evinizde uygulayacağınız doğal yöntemleri sıraladık. İşte tüm bilgiler…

 

Ülser, mide asidi ve sindirim sıvıları sonucu ortaya çıkan doku kaybıdır. Bu hastalığa genetik yatkınlık, kullanılan bazı ilaçlar, alkol, sigara ve kahve neden olmaktadır. Ülserin etkisi uygulanacak diyetle hafifletilebilir. İşte bilmeniz gerekenler…

BELİRTİLERİ

Geğirme,
Midede yanma,
Midede ağrı,
Kusma,
Şişkinlik,
Gaz,
Sık acıkma,
Hazımsızlık,
Hastalık ilerlemişse ağızdan kan gelmesi,
İştahsızlık,
Kilo kaybı.

19-11/29/lserjpgg.jpg

UZAK DURULMASI GEREKEN YİYECEKLER

Domates,
Nane,
Asitli içecekler ve meyveler,
Meyve suyu,
Alkol,
Yağlı yiyecekler,
Kafein,
Acı baharatlar.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NASIL GEÇER?

Ülser hastalarının çay ve kahve tüketmeleri pek önerilmiyor. Çünkü çay ve kahve mide asit salgısını artırıyor. Böylece sindirim güçlüğüne neden oluyor. Gün içerisinde 2 ya da 3 bardak kadar açık çay içmeleri tavsiye edilirken ıhlamur ve elma gibi bitki çayları da öneriliyor.

Süt ürünleri hazımsızlığa neden olabileceği için aşırı miktarda tüketilmemelidir.

Bir şeyler yiyip içerken aşırı sıcak olmasından kaçınılmalıdır.

Uzun süre aç kalmak mide asit salgısını artırıyor. Gün içerisinde küçük porsiyonlar halinde 2 ya da 3 saat aralıklarla beslenme tavsiye ediliyor.

Sindirilmesi zor sakatat türü besinlerden uzak durulmalıdır.

Sigara midenin asit salgılamasına neden oluyor. Bu durum mide kanamasını ve ülseri tetikliyor. Ülser hastaları tedavilerinin ardından yeniden sigara içmeleri halinde hastalıklarının yenilenme ihtimali artıyor. Sigaranın yanı sıra alkol tüketimi de bırakılmalıdır.

Hızlı yemek yenildiğinde besinler iyi çiğnenmeden mideye gittiği için bu durum mide asidine neden oluyor. Bunu önlemek için yemeklerinizi iyi çiğnemeli ve yavaş yavaş yemelisinidiz.

Acı baharatlar, mide duvarında zarar vererek mide asidini artırıyor. Bu nedenle pul biber karabiber ve isot gibi baharatlardan uzak durmak gerekiyor.

Fazla tuz tüketimi gasrtik mukozaya zarar veriyor. Bu nedenle gün içerisinde tuz tüketimine dikkat etmek gerekiyor.

Yatmadan en az 3 saat önce yemek yemeyi bırakmalısınız.

Kilonuza dikkat etmelisiniz.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN