Umur Bugay kimdir neden öldü? Hababam Sınavı filminin senaryosunu yazan isim hayatını kaybetti

Umur Bugay kimdir neden öldü? Hababam Sınavı filminin senaryosunu yazan isim hayatını kaybetti

Türk edebiyat dünyasının ve Türk dizilerinin usta ismi Umur Bugay’ın hayatını kaybettiği haberi, son dakika olarak duyurulunca, ‘Umur Bugay kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir ve neden öldü?’ gibi detaylar da araştırılmaya başlandı. İşte gelişmeler…

Uzun süredir Kınalıada’da yaşamını sürdüren 78 yaşındaki Umur Bugar, geçirdiği kalp krizinin ardından yaşama veda etti. Umur Bugar, Hababam Sınıfı filminin senaryosunu da yazmıştı. İşte tüm gelişmeler…

UMUR BUGAY HAYATINI KAYBETTİ

Birçok başarılı yapımda imzası bulunan Umut Bugay, 1975’te çekilen Hababam Sınıfı filminin senaryosunu da kaleme almıştı. Türk edebiyat dünyasının ve dizilerin vazgeçilmez ismi Umur Bugay, hayatını kaybetti. Bugay'ın 1988’de yazmaya başladığı 'Bizimkiler' adındaki televizyon dizisi bir döneme damgasını vurmuştu.

UMUR BUGAY KİMDİR?

Sanat dünyasının yakından tanıdığı Umur Bugay, senarist, oyuncu, yönetmen ve yazar sıfatlarını başarılı bir şekilde sürdürmüştür. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Umur Bugay, sanat hayatına Arena Tiyatrosu'nda başladı. Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Halk Oyuncuları, Dostlar Tiyatrosu'nda, oyuncu, yönetmen, dramaturg olarak görev yapan Umur Bugay, 1972 yılında oyun yazarlığına başladı. Yazdığı oyunların çoğu Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda sahnelenen Umur Bugay’ın, 1975’ten sonra, çeşitli gazete ve dergilerde, mizah ağırlıklı öyküleri ve röportajları yayınlandı.

19-08/06/umut-bugayyy.jpg

HABABAM SINIFINI YAZDI

Milliyet Çocuk Dergisi'nde söyleşiler yazan Umur Bugay, 1974 yılında Atıf Yılmaz ile Yılmaz Güney'e, bir çingenenin yaşamını konu alan Cemil adlı senaryoyu yazarak sinema alanında da çalışmalara adım attı. 1975’te çekilen Hababam Sınıfı filminin senaryosu da yazan Umur Bugay, 1988’de yazmaya başladığı Bizimkiler adlı televizyon dizisinin TRT'de gösterilmesiyle herkesçe daha çok tatnındı. Bunun arkasından 1993 itibarıyla Bizimkiler dizisinin ana kadrosu ile Yazlıkçılar dizisini kaleme alan Umur Bugay, bazı filmlerde de yapımcılık yaptı. Türk Küçükleri adlı bir gülmece öyküleri kitabı bulunan Umur Bugay, anılarını kaleme aldığı ‘Oğlum Adam Olacak’ adlı kitabını Ocak 2017'de yayınlandı.

YAZDIĞI SENARYOLAR

Hayat A.Ş.

Zor Adam

Rating Kasabası

Büyük Umutlar

Hasip ile Nasip

Hababam Sınıfı

Deli Yusuf

Pisi Pisi

Kapıcılar Kralı

Tuzak

Aslan Bacanak

Davacı

Düttürü Dünya

Çöpçüler Kralı

Yoksul

Rus Gelin

Haneler

Postacı

Duruşma

Yazlıkçılar

Saygılar Bizden

Reklâmlar

Bizimkiler

Koltuk Sevdası

Oğlum Adam Olacak

Komşu Komşu

 DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN