Uyanış: Büyük Selçuklu yeni sezon ne zaman yayınlanacak? Uyanış: Büyük Selçuklu yeni sezon tarihi

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni sezon ne zaman yayınlanacak? Uyanış: Büyük Selçuklu yeni sezon tarihi

Uyanış: Büyük Selçuklu dizisi de yaz aylarının gelmesiyle sezonu kapatan diziler arasında yer alıyor. 34. bölümüyle ara verilen dizinin yeni sezon tarihi belli oluyor. Peki Uyanış: Büyük Selçuklu'nun yeni sezonu için tarih belirlendi mi? İşte detaylar...

Uyanış: Büyük Selçuklu Dizisi, ekranın ayrılmaz bir parçası olarak Pazartesi gecesi dizi severlerle buluşacak. Ünlü simaların bulunduğu dizi, tarihsel temasıyla dikkat çekiyor. TRT 1'de ekranlara gelen Uyanış: Büyük Selçuklu'nun sezon finaliyle yeni bölümlerin hangi tarihte ekranlara geleceği merak konusu oldu. Peki Uyanış: Büyük Selçuklu'nun yeni sezonu için tarih belirlendi mi? İşte Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin detayları...

Son Bölümde Ne Oldu?

Sabbah ve Mitras, Baturalp ve Başulu ile Sencer ve Tapar'ı tuzağa düşürür. Sonunda Selçuklulara büyük bir darbe indirebileceklerini düşüncesine kapılan Sabbah ve Mitras, birden Melikşah'ı karşılarında gördü. İki taraf arasında çıkan çatışmalar sonucunda taraflar önemli kayıplara uğrayacaktır.

Kovalamacasının ardından Terken'in Karahanlı askerlerini çağırdığını ve hiç ummadukları bir zamanda Terken ve Tacülmülk'ü ele geçirdiğini bilen Zübeyde Hatun, durumu Melikşah'a haber verdi. Kuvel Kalesi'nin fethinden sonra Nizamülmülk ile bir arayışa çıkma planı sonunda onun geçmişini ve atalarını duymak için yeni bir hayata başlayacaktır. 

uyanış büyük selçuklu

Büyük Selçuklu Yeni Sezon Tarihi

Uyanış Büyük Selçuklular'ın 35. yeni sezonunun ilk bölümüyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak dizinin yeni sezonunda önemli değişiklikler yapılacak.

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin son bölümü ile yaz ayının gelmesiyle birlikte yeni dönem için diziyle ilgili sert kararlar alındı. Sezon finali sonrasında yeni yayın dönemi dizide değişiklik olacağı düşünülüyor. Filmin senaryosu ve mevcut kadrosu değişecek. Yeni sezon içerisinde Sultan Melikşah dönemine değinilmeyecektir.

Uyanış: Büyük Selçuklu'nun Konusu Nedir?

Anadolu'yu Türklere yurt edinen Selçuklu hükümdarı Sultan Alparslan'ın vefatından sonra yönetime Melikşah geçti. Aynı gün sevdiği karısı Kıpçak Başulu'yu doğumda kaybettiğini öğrendi. Bu bebek devletin işleyişi açısından sorun teşkil etmektedir. Durumun gidişatına karar vermekte zorlanan Melikşah, bebeği Nizamülmülk'e teslim eder ve bir daha onu görmez.

Sultan Alparslan'ın vefatından sonra tahta çıkan Sultan Melikşah, Selçuklu devletinin gücünü pekiştirdi. Ama gün geçtikçe düşman Melikşah'ı bir parazit gibi kuşattı. Artık düşman hem dışarıda hem içeride vardır.


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN