Uyku Pozisyonunuz Sağlığınız Hakkında Nediyor? İşte Uyku Pozisyonunuzun Sizin İçin Söyleyebileceği Şey Bu...

Uyku Pozisyonunuz Sağlığınız Hakkında Nediyor? İşte Uyku Pozisyonunuzun Sizin İçin Söyleyebileceği Şey Bu...

Her insan farklı şekillerde uyur. Yatakta uyumak için bir sürü pozisyon vardır. Bazıları yatağında yan yatarak uyumayı sever, diğerleri ise sırt üstü uyumayı tercih eder. Bununla birlikte hayatımızın yaklaşık üçte birini uykuda geçiriyoruz, ki bu çok fazla!

Uyumak bedeniniz ve zihniniz için çok önemlidir. Bir bakıma kendini şarj ediyorsun. Bu nedenle uyku yoksunluğunun olumsuz sonuçları olabilir, hafızanızı, konsantrasyonunuzu, tepki verme sürenizi, kararlılığınızı, duygularınızı ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir. O yüzden uyumak her insan iyi geliyor. Ancak sadece bu değil, uyku pozisyonunuzun da vücudunuz üzerinde olumlu veya olumsuz bir etkisi olabilir.

haberici-001.jpg

DİNLENME

Her gece en az altı saat uyumaya çalışın. Araştırmalar, altı saatten az uyumanın, tüm gece uykusunu atlamak kadar sizin için kötü olduğunu göstermiştir. Bu arada bir olsa sorun değil, ancak iki hafta çok az uyuduktan sonra bile zihninizde ve vücudunuzda bir fark göreceksiniz. Zor bir geceden sonra normal şekilde çalıştığınızı düşünebilirsiniz, ancak aslında durum böyle değil.

UYKU POZİSYONU

Tüm insanların uyku pozisyonu üç kategoriye ayrılabilir: yüzüstü uyuyanlar, sırtüstü uyuyanlar ve yan yatarak uyuyanlar. Uyuduğunuz pozisyon zihniniz ve bedeniniz için iyi olabilir, ancak aynı zamanda rahatsızlıklara da neden olabilir. Peki uyumak için en iyi pozisyon nedir?

SIRT ÜSTÜ UYUMAK

Sırt üstü uyuyor musun? O zaman şanslısın çünkü bu uyumak için en sağlıklı pozisyon! Sırt üstü uyumak omurganız için iyidir, çünkü güzel bir şekilde hizalanacaktır. Bu pozisyon sırtınızdaki ve boynunuzdaki kaslarda çok az gerginliğe neden olur. Üstelik bu pozisyon cildiniz için en iyisidir. Yüzünüzde yan ya da yüzüstü uyuyanlar kadar hızlı kırışıklıklar ve lekeler oluşmaz. Bu pozisyon kadınlar için de iyidir çünkü sırt üstü uyumak göğüs kırışıklıklarını ve sarkık göğüsleri önleyecektir. Tek dezavantajı horlamayı kötüleştirmesidir.

haberici2-001.jpg

YAN YATARAK UYUMAK

Sizde yan yatarak uyuyanlardanmısınız? Ozaman kesinlikle tek sen değilsin çünkü bu en yaygın uyku pozisyonu. Yan yattığınızda kol ve bacaklarınızda ağrı gelişebilir çünkü sürekli bir tarafta yatıyorsunuz. Sağ tarafınıza yatmak da sindirim ve mide ekşimesi için dezavantajlıdır. İyi tarafı: yan yatarak uyumak kan dolaşımını iyileştirir ve horlamayı azaltır.

YÜZÜSTÜ UYUMAK

Yüz üstü uyuyanlara kötü bir haberimiz var. Bu pozisyon en sağlıksız olanıdır. Başınız tamamen döndüğü için boyun şikayetleri ve sırt sorunları geliştirirsiniz. Omurganız garip bir pozisyon almalıdır, bu da daha fazla savurmanıza ve dönmenize neden olur. Bu nedenle uykunuz daha fazla bölünecektir. Ayrıca tok karnına uyumayı denerseniz hiç hoş olmayacak! Yine de horlamayı azaltıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN