Uzmanından kritik uyarı: Suya dayanıklı maskarayla denize girmeyin

Uzmanından kritik uyarı: Suya dayanıklı maskarayla denize girmeyin

Suya dayanıklı maskaralar için uzmanından kritik bir uyarı geldi. Göz Doktoru Doç. Dr. Sevil Karaman, "Suya dayanıklı maskaraların içeriğindeki bir kimyasal kirpikleri kurutarak gözde tahriş riskini doğurabilir. Bu sebeple, suya dayanıklı maskarayla denize girilmemesi gerekiyor" dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Göz Doktoru Doç. Dr. Sevil Karaman, özellikle yazın plajda, denizde ya da havuzda dolgun ve siyah kirpikler için daha sık kullanılan su geçirmez maskaralar hakkında değerlendirmede bulundu.

'KİRPİKLERİ KURUTUYOR'

Standart maskaralardan su geçirmez olanları ayıran bileşenlerin kirpikleri kuruttuğu bilgisini veren Karaman, sözlerine şöyle devam etti:

"Kadınların özellikle havuz ve denizde kirpiklerini gür göstermek için kullandığı suya dayanıklı maskaraların içeriğindeki bir kimyasal kirpikleri kurutarak gözde tahriş riskini doğurabilir. Gözleri ovalamak ve makyaj çıkarıcı kullanmak bile göz tahrişine neden olabilirken, suya dayanıklı maskara kullanmak bu tahrişi daha da artırabilir. Bu sebeple, suya dayanıklı maskarayla denize girilmemesi gerekiyor. Su geçirmez özelliği için standart maskaraların içine eklenen bir silikon türü dimetikon kopolyol maddesi özellikle ince kirpikleri kurutabilir. Kirpik ve göz sağlığınız için size uygun maskara seçimi yaparak sonrasında mutlaka yağ bazlı göz temizleyici tercih edin."

Su geçirmez (waterproof) maskaraların herkes için uygun olmadığını ifade eden Karaman, tüketicilerin ürün ile ilgili ayrıntılı detay analizi yapmalarını önerdi.

Karaman, şunları kaydetti:

"Maskaraya rengini veren pigment, ürünü kalınlaştıran yağlar/mumlar ve kirpikleri kaplamak ve uzatmak için çalışan bir polimer dahil olmak üzere birkaç farklı bileşene sahiptir. Bu ürünler çoğu insan için günlük kullanım için genellikle güvenlidir. Standart maskaralar çoğunlukla bu bileşenlerden yapılır, ancak su geçirmez maskaraların önemli bir ilavesi vardır. Dimetikon kopolyol. Bu kimyasal, pürüzsüz ve parlak bir yüzey oluşturan bir silikon türüdür. Dimetikon kopolyol suyla karışmaz ve rimelleri ıslanmaya karşı dayanıklı hale getirir. Ancak dimetikon kopolyol kirpiklerinizi kurutur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN