Uzmanlara Göre Güneş Kremi Kullanmak Bu Çok Ciddi Hastalıkların Riskini %40 Oranında Azaltıyor!

Uzmanlara Göre Güneş Kremi Kullanmak Bu Çok Ciddi Hastalıkların Riskini %40 Oranında Azaltıyor!

Kendinizi güneşe maruz bırakmanın mutlak zararları yoktur, aksine belirli açılardan ve belirli kurallara uygun olarak sizin için oldukça iyidir. Fakat erken yaşlardan itibaren güneş koruyucu kullanmak gerekir. Bu durum, cilt kanserine yakalanma riskini %40 oranında azaltacaktır...

Bunun nedeni, zaman içinde maruz kalma nedeniyle oluşan kızarıklık ve yanıkların sağlık için tehlikeli olabileceğini kanıtlayabilmesidir. Aslında, ultraviyole ışınlarının saldırganlığı nedeniyle dermiste oldukça travmatik reaksiyonlara neden olabilirler. Bu kızarıklık, soyulma ve kabarcıkların melanom gelişimi için bir risk faktörü oluşturması şaşırtıcı değildir. Özellikle yetişkinlerde.

Bu nedenle güneş kremi kullanmak cilt kanseri riskini azaltacaktır. Ayrıca, bu riski azaltmak için bazı basit kurallara uyulmalıdır. Birincisi, aslında yaşamın ilk yıllarından itibaren uygulanacak güneş koruyucu kullanımıdır. Bazı araştırmalara göre, bu iyi alışkanlık en yaygın cilt kanseri olan melanom riskini önemli ölçüde azaltacaktır.

3-001.jpg

CİLDİ ULTRAVİYOLE IŞINLARINDAN KORUMAK İÇİN SEÇİLECEK KREMLER

Melanomlara ek olarak, cildi etkileyebilecek başka malign tümörler de vardır: bazaliomlar ve skuamöz hücreli epitelyomalar. Bunlar da güneşe aşırı maruz kalma ile bağlantılı olacaktır. Bu nedenle doğru güneş kremlerini kullanmak gerçekten çok önemli. Spesifik olarak, bir kremin güneş ışınlarını koruma özelliğinin koruma faktörü olarak adlandırıldığını bilmek güzel. Ayrıntılı olarak, bu gösterge B tipi ultraviyole ışınlarını bloke etme kabiliyetine atıfta bulunur. Ancak, UVA ışınlarıyla ilgili olarak, bugüne kadar onları sınıflandırmak için evrensel olarak tanınan bir sistem yoktur.

Koruma faktörlerinin nasıl çalıştığını bilmek ilginçtir.15'e eşit bir Spf'ye koruma faktörüne sahip kremler UVB ışınlarının %93'ünü engelleyebilir. Ancak Spf 30'a sahip olanlar, %97'yi engelleyebilir. Bununla birlikte, 50'ye eşit veya daha büyük korumalar bile, tüm UVB ışınlarını engelleyebilecek somut bir güneş koruyucu ürün yoktur.

Uzmanlara göre güneş kremi kullanmak cilt hasarı ve bu çok ciddi hastalıkların riskini %40 oranında azaltacaktır.

kapak.jpg

GÜNEŞ KREMİ NASIL UYGULANIR?

Ek olarak, ürünün yayılmadaki kıvamı ve kolaylığı ile ter ve suya karşı dayanıklılık da önemlidir. Bu nedenle uygun koruma için krem ​​2 veya 3 yemek kaşığı ölçüsünde bol miktarda uygulanmalıdır. Bu miktar tüm vücudu korumak için önerilir. Bu nedenle su, ter ve kum yok edebileceğinden en az 2 saatte bir ve her banyodan sonra uygulamanın tekrarlanması tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN