Banyonuz İçin 6 Basit Temizlik Tüyosu! İpucunu Öğrenince Temizlik 5 Dakikanızı Almayacak

Banyonuz İçin 6 Basit Temizlik Tüyosu! İpucunu Öğrenince Temizlik 5 Dakikanızı Almayacak

Evlerdeki banyolarda temizlik yapmak gözünüzde büyüyebilir ama haberimizde sizler için özenle hazırladığımız bu ipuçlarıyla temizlik yapmak gözünüzde artık büyümeyecek. İşte banyonuzu temizlerken hayatınızı kolaylaştıracak ipuçları...

Özellikle bir süredir ertelediyseniz, banyoyu temizlemek sıkıcı bir iş olabilir. Banyonuzun tekrar gıcırtılı bir şekilde temizlendiğinden emin olmak için oldukça fazla zaman harcamanız ve çalışmanız gerekebilir. Bu tam olarak eğlenceli bir iş değil, bu yüzden işleri sizin için biraz daha kolaylaştıracak bir ipucu listesi hazırladık.

tuvalet-ve-banyo-temizligi-464940.png

1. DUVARLARDAN SAÇ SPREYİNİ ÇIKARMAK

Siz veya eşiniz veya çocuklarınız saç spreyi kullanıyorsanız, saç spreyinin saçınıza bulaşmama ihtimali yüksektir. Muhtemelen yanlışlıkla banyo duvarınızı veya aynanızı da güzel bir saç spreyi spreyine maruz bırakıyorsunuzdur. Biraz şampuan ve su kullanarak saç spreyini aynalardan veya duvarlardan kolayca çıkarabilirsiniz.

2. AYNALARDA ÇİZİK YOK

Elbette aynada kendinizi olabildiğince net görmek istersiniz. Bu yüzden aynalardaki çizgiler gerçekten göze batıyor. Önce aynanızın tozunu alıp ardından cam temizleyicisi püskürterek bunun olmasını önleyin. Ardından aynaları temizlemek için mikrofiber bir bez kullanın. Çizgiler olmayacak!

banyotemizligi.jpg

3. AYNANIN BUĞULANMASINI ÖNLEYİN

Sabah duşunuzu aldıktan sonra ayna genellikle tamamen buğulanır. Aynalarınızı tıraş köpüğü ile temizleyerek bunun olmasını önleyin. Aynaya biraz tıraş köpüğü uygulayın ve ardından tüylenmeyen mikrofiber bir bezle temizleyin.

4. TUVALETİN AÇILMASI

Tuvaleti açmak cehennem gibi bir angarya olabilir. Neyse ki, bulaşık deterjanı bu durumda kurtarıcınız. Tıkalı tuvalete bol miktarda bulaşık deterjanı dökün; yavaş yavaş dibe batacaktır. Ardından, tüm kase dolana kadar sıcak su dökün (ancak kaynatmayın - bu, klozetin porselenine zarar verebilir). Bulaşık deterjanı ve suyun işini yapabilmesi için 20 ila 30 dakika bekleyin. Su, tıkanıklığın etrafında yolunu bulacak ve su seviyesi yavaş yavaş aşağı inecek. Artık tuvaleti sifonu çekebilirsiniz ve tıkanıklık ortadan kalkacaktır.

banyo-temizligi-icin-pratik-bilgiler.jpg

5. DUŞ BAŞLIĞININ TEMİZLENMESİ

Duş başlığınızda kireç mi var? Sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz! Plastik bir torbayı beyaz sirke ile doldurun. Torbayı duş başlığının etrafına yerleştirin ve düşmeyeceğinden emin olarak elastik bir bantla düzgün şekilde sabitleyin. Not: Bu numaranın işe yaraması için duş başlığının tamamen sirkeye batırılması gerekir. Bunu bir gecede bırakın ve sabah geri dönün.

6. DUŞ PERDESİNİN YIKANMASI

Duş perdenizi ayda bir yıkamanız gerektiğini biliyor muydunuz? Bir duş perdesi oldukça çabuk kirlenir, bu da duşun ne sıklıkla kullanıldığını düşündüğünüzde o kadar da garip değildir. Ama duş perdesini temizlemenin en iyi yolu nedir? Perdedeki halkaları çıkarın ve ardından iki havluyla birlikte çamaşır makinesine koyun. Havlular, olduğu gibi perdeye sürtünecek ve bu da perdenin daha temiz olmasını sağlayacaktır. Perdeyi normal çamaşır deterjanınızın yanı sıra bol miktarda beyaz sirke ile yıkayın. Su sıcaklığını 40 °C'ye ayarlayın. Daha yükseğe koymayın yoksa perdeniz eriyebilir. Daha sonra perdenizi kurumaya bırakın. Not: Kurutma makinesine asla duş perdesi koymayın, aksi takdirde (tekrar) eriyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN