Bu Bahçe Tüyoları Size Çok Zaman Ve Para Kazandıracak

Bu Bahçe Tüyoları Size Çok Zaman Ve Para Kazandıracak

Bahar mevsimi ile birlikte ve son zamanlarda meyve sebzeye gelen zamlardan sonra çoğu kişi evinin balkonunda veya bahçesinde bitkilerini ekip biçmeye başladı. Bizde haberimizde size zaman ve para kazandıracak bahçe tüyolarını derledik...

Bazıları bahçeciliği sever, bazıları ise ondan mümkün olduğunca uzak durmayı sever. İster birinci ister ikinci kategoriye ait olun; Size zaman ve para kazandıracak birkaç kullanışlı bahçe hilesi bilmek her zaman güzeldir. Bu nedenle sizin için bahçe tüyoları listeledik.

1. YABANCI OTLARA KARŞI GAZETE KULLANIN

Bahçeyle uğraşmayı sevenler için bile, bahçeyi yabani otlardan ayıklamak bir acı olabilir. Bir gazete kullanarak bahçenizde yabani otların büyümesini engelleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Ekmek istediğiniz bir alanın üzerine eski bir gazete yerleştirin. Gazeteyi ıslatın ve tamamen toprakla kaplayın, toprağı gazeteye sıkıca bastırın. Bu şekilde gazetenin altındaki yabani otlar güneş ışığını veya oksijeni almaz ve bu da yabani otları boğar. Gazete kağıdı da organik olarak parçalanabilir, bu nedenle kirlilik konusunda endişelenmenize gerek yok.

pexels-skitterphoto-589.jpg

2. ÇİM BİÇME MAKİNENİZDE PİŞİRME SPREYİ KULLANIN

Çimleri düzenli olarak biçiyor musunuz ve çimler çim biçme makinenizin bıçaklarına yapışıyor mu? Biçme makinenizin bıçaklarına pişirme spreyi sıkarak bunu kolayca önleyebilirsiniz. Sonuç olarak, çim bıçaklara çok daha az kolay yapışır.

one-cikan-domates-yetistirmenin-en-kolay-yolu.webp

3. KENDİ DOMATESLERİNİZİ YETİŞTİRİN

Kendi domatesinizi yetiştirmek istiyorsanız domates tohumu almanıza gerek yok. Tek ihtiyacınız olan bir saksı, saksı toprağı ve olgunlaşmış bir domates. Domatesleri dilimler halinde kesin ve tencereyi yaklaşık dörtte üç oranında saksı toprağı ile doldurun. Kesilmiş domates dilimlerini tencereye koyun ve hafifçe bastırın. Dilimleri biraz toprakla örtün ve tekrar bastırın. Tencereyi güneşli bir yere koyun ve ara sıra toprağı sulayın. Fideler ortaya çıktıktan sonra, onları tekrar saklayabilirsiniz. Topraktan onlarca domates bitkisinin çıkmış olma ihtimali yüksektir.

pexels-invisiblepower-320956.jpg

4. SALYANGOZLARA KARŞI SARIMSAK KULLANMAK

Salyangozlar düzenli olarak bitkilerinizi ziyaret mi ediyor? Bahçenizdeki salyangozları kovalamak için kullanabileceğiniz doğal bir çözüm var. Tek ihtiyacınız olan sarımsak. Salyangozlar bu bitkinin keskin kokusunu sevmezler. Sarımsak kokusunu aldıkları an, sarımsak karanfillerinden veya soğanlarından uzak dururlar. Peki bu işlem yapılır?

  • İki bütün sarımsağı ezin ve bir kaseye veya kovaya koyun.
  • 1 litre suyu kaynatın ve ezilmiş sarımsakların üzerine dökün ve 20 dakika bekletin.
  • Suyu dikkatlice bir sprey şişesine dökün (suyun yeterince soğuduğundan emin olun).
  • Salyangozların yediği bitkilere sarımsak suyu püskürtün ve salyangozların yok olmaya başladığını göreceksiniz.

schutting.jpeg

5. YEŞİL SABUNLA ÇİTİNİZDEKİ YEŞİL BİRİKİNTİLERDEN KURTULUN

Çitin üzerindeki yeşil birikintiler, birçok insan için baş belasıdır. Neyse ki, tüm birikintiyi gidermek için pahalı temizlik malzemeleri satın almak zorunda değilsiniz. Yeşil sabun, kabartma tozu ve ılık su kullanarak çitinizdeki yeşil birikintiye, yosunlara son verebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN