Buzdolabınızı 4 Dakikada Temizlemenizi Sağlayan İnanılmaz Kolay Yöntem

Buzdolabınızı 4 Dakikada Temizlemenizi Sağlayan İnanılmaz Kolay Yöntem

Bahar mevsimi ile hanımlarda evlerinde bahar temizliğine başladılar. Temizlik yapmanın da püf noktaları bulunuyor. Peki buzdolabını nasıl temizlemeliyiz? İşte buzdolabınızı 4 dakikada temizlemenizi sağlayan o yöntem...

Bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte hanımlar gayretli bir şekilde bahar temizliğine başladılar. Ev işlerimizi yaparken, buzdolabını temizlemeyi atlıyoruz. Ama bu iyi bir fikir değil. Neyse ki, temizlik düşündüğünüz kadar zor olmak zorunda değil. Ünlü temizlik uzmanları buzdolabınızı sadece 4 dakikada nasıl pırıl pırıl temizleyebileceğinizi açıklıyor.

istock-1156890021-768x512.jpg

BUZDOLABINIZI 4 DAKİKADA TEMİZLEMENİZİ SAĞLAYAN İNANILMAZ KOLAY YÖNTEM

1. Dakika: Buzdolabınızı boşaltın

Öncelikle temizliğe buzdolabınızı boşaltarak başlayacaksınız. Yakınınızda bir çöp poşeti bulundurun. Artık iyi olmayan her şey doğrudan çöpe gidebilir. Uzun süre iyi kalan taze, rafa dayanıklı sebzeler ve soğutulmuş yiyecekler bir kenara bırakılacaktır. Bunları tezgahın üzerine veya bir sandık veya kutuya koyup bir kenara koyabilirsiniz. Buradaki amaç, her şeyi fazla düşünmemek. Bugün veya yarın neredeyse süresi dolan sebze ve meyveleri kullanıp kullanmayacağınızdan şüphe mi ediyorsunuz? Buzdolabınızda çürüyüp gitme ihtimalleri çok yüksek. Onları çöpe atın!

istock-1174081900-768x511.jpg

2. Dakika: Çöpünüzü hemen atın

30 saniye içinde çöp kutunuza ulaşabilir misiniz? Ardından çöpünüzü hemen çıkarın.

3. Dakika: Buzdolabınızın çıkarılabilir parçalarını yıkayın

Buzdolabınızı silmeye başlamadan önce çıkarılabilen parçaları dikkatli bir şekilde çıkarıp, bol köpüklü ve deterjanlı su ile yıkayıp durulayın.

raflari-temizlemek-buzdolabi-temizligi.webp

4. Dakika: Buzdolabınızı silin ve düzenleyin

Küçük boy bir leğenin yarısına kadar su dolduruyoruz. İçine 4 yemek kaşığı sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat atıyoruz. İyice karıştırdığımız bu karışımı sünger yardımıyla buzdolabının içini temizlemekte kullanıyoruz. Tüm camı silin ve kenarları ve köşeleri unutmayın. Buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz. Düzenli olarak yaptığınız sürece uzun sürmesi gerekmez. Bu hızlı ve kolay işlem için haftada bir 4 dakika ayırarak buzdolabınız temiz kalacaktır. Bu sizi saatlerce ovma zahmetinden kurtaracaktır. Çok fazla zaman ve enerji tasarrufu sağlandı. En son kuruyan raflara paketli yiyecekleri, sebze ve meyveleri güzelce yerleştiriyoruz. Ayrıca buzdolabınızdaki kötü kokudan rahatsızsanız bir kase içine kabartma tozu koyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN