Her Araç Sahibinin Bilmesi Gereken 4 Pratik Numara! Bundan Sonra Paranız Cebinize Kalacak

Her Araç Sahibinin Bilmesi Gereken 4 Pratik Numara! Bundan Sonra Paranız Cebinize Kalacak

Gün geçtikçe artan masraflar karşısında vatandaş iyice kesesini düşünmeye başladı. Eğer araba sahibiyseniz bilmeniz gereken 4 pratik numarayı açıklıyoruz. Bunları öğrendikten sonra paranız artık cebinize kalacak...

Araba sahibi olmak birçok sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Aracınızın sürmek için yeterince iyi durumda olduğundan emin olmanın yanı sıra ekstra vergi ödemek, yağını değiştirmek, lastik basıncını kontrol etmek ve bakımları için düzenli olarak bir servise götürmekte gerekiyor. Ancak arabanın kaputunun altındakileri korumanın yanı sıra arabanızın içini ve dışını da düzenli olarak temizlemelisiniz. Ve işte biz burada devreye giriyoruz! Bu yedi hile ile arabanız daha önce hiç olmadığı kadar parlayacak.

trucjes.jpg

FARLARI TEMİZLEYİN

Bir süre araba kullandıktan sonra farlarınız biraz mat ve kirli görünebilir. Neyse ki, beyazlatıcı bir diş macunu ile kolayca temizlenebilirler. Sadece bir tüp alın ve farların üzerine sürün ve tamamen diş macunu ile kaplayın. Bunu yapmak için parmak uçlarınızı kullanmanız yeterlidir. Yaklaşık 15 dakika bekletin. Eski bir diş fırçasını alın ve farları fırçalamaya başlayın. Camdaki tüm kir nedeniyle diş macununun kahverengiye döndüğünü göreceksiniz. Farların her santimini temizledikten sonra diş macununu nemli bir havluyla silin. Farlarınızın hiç olmadığı kadar parladığını göreceksiniz.

araba-750x445.jpg

DÖŞEME, PASPAS TEMİZLEYİCİSİNİ KENDİNİZ YAPABİLİRSİNİZ

Arabanızın döşemesini temizlemek için iyi bir temizleyici yapın. Bir sprey şişesi ve bir huni alın. 120 mililitre sirke, 240 mililitre soda ve 60 mililitre limon suyunu birleştirin. Şişeyi sallayın ve temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtün. Bu karışım kumaş döşemede mükemmel çalışır ve arabanızın harika kokmasını sağlar. Temizlemek istediğiniz yüzeye püskürtün ve sert kıllı bir fırça ile ovarak temizleyin. Fırçayla ovaladıktan sonra tüm fazla kiri ve kiri silmek için nemli bir havlu kullanın. Bu yöntem, kumaş döşemelerde olduğu kadar paspaslarda da harika çalışır.

maxresdefault.jpg

ÇİZİKLERİ GİDERİN

Bu yöntem yalnızca esas olarak kirden oluşan yüzeysel çizikler için işe yarar, çünkü daha derin çizikleri düzeltmek için bir profesyonelle iletişime geçmeniz gerekir. Yüzeysel çizikleri temizlemek için mikrofiber bir bez üzerine asetonsuz küçük bir oje çıkarıcı dökün ve çizikleri ovalayın.

basliksiz-15.jpg

ZEMİNDEKİ YAĞI TEMİZLEME

Arabanızdaki yağın bir kısmı garaj yolunuza veya garaj zemininize sızdı mı? Endişelenmeyin! Bir şişe kola alın ve bunu lekenin üzerine dökün. Yaklaşık 15 dakika bekleyin ve zemindeki yağı temizlemek için sert kıllı bir fırça kullanın. Kolaları silin ve zemini suyla durulayın. Kola, taş veya betondaki yağ lekesini kaldıran karbonik asit ve diğer asitleri içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN