Kahve Telvesini Aman Çöpe Atmayın! İşte Kahve Telvesini Kullanabileceğiniz Yerler

Kahve Telvesini Aman Çöpe Atmayın! İşte Kahve Telvesini Kullanabileceğiniz Yerler

Dünyada ve ülkemizde en çok tüketilen ve çok sevilen sıcak içeceklerden biri olan kahveyi günün her saatinde içebiliriz. Peki severek tükettiğimiz kahvenin telvelerinin de birçok işe yaradığını biliyor musunuz? İşte kahvenin telvelerini kullanabileceğiniz yerler...

Küçük bir ritüel gibi. Bir fincan kahve yapıyoruz, kahvelerimizi yudumluyoruz ve kahve pedini veya kahve filtresini atıyoruz. Ancak, bir dahaki sefere bu son adımı atlamamalıyız. Kahve telvesi görünüşte birçok ev işi için yararlıdır. İşte kahvenin telvelerini kullanabileceğiniz yerler...

KOKULARA KARŞI ETKİLİ

Ne yazık ki, taze bir nefes istiyorsanız dişlerinizi fırçalamak bir fincan kahve içmekten daha iyidir. Yine de kahve, ağzınızdaki bazı hoş olmayan kokuları etkisiz hale getirebilir. Örneğin, güçlü sarımsak ve soğan kokusunu gidermek için bir kahve çekirdeği emebilirsiniz. Buzdolabınızda bazen kötü, komik bir koku oluyor mu? İçinde biraz kahve telvesi olan bir kap koyarak bunu çözmek kolaydır.

basliksiz-5.jpg

GÖZ ALTI MORLUKLARINIZI TEDAVİ EDEBİLİRSİNİZ

Göz altı morluklarından kurtulmanın birçok yolu var. Kahve telvesi kullanmak bunlardan biridir. Bir miktar kahve telvesini su veya zeytinyağı ile karıştırın, ardından karışımı dikkatli bir şekilde göz çevrenize uygulayın. Kafein kan dolaşımını iyileştirir ve daha uyanık görünmenizi sağlar. Maskeyi yaklaşık on beş dakika bekletin ve ardından durulayın. Bu, iyi bir gece uykusu geçirmiş gibi görünmenizi sağlayacaktır.

BÖCEKLERİ VE SİNEKLERİ KOVABİLİRSİNİZ

Herhangi birinin kahveyi sevmediğini hayal bile edemiyoruz, ancak karıncalar ve pireler görünüşe göre içeceğin hayranı değiller. Biraz kahve telvesi kullanarak böcekleri kovabilirsiniz. Bunu yapmak için, pencere veya kapıların yanına böceklerin kolayca girebileceği yerlere bir fincan kahve koyun. Kahve telvesi de yaz aylarında sivrisineklere karşı mucizevi bir tedavidir. Bir fincan kahve telvesini yakarak bir tür mum gibi kullanın.

ETİ MARİNE EDEBİLİRSİNİZ

Eti biraz kahve telvesi ile marine ederek daha iyi bir tat verebileceğinizi biliyor muydunuz? Kahve telvesindeki asit nedeniyle etin tadı daha da keskindir.

kahve-telvesi-7.jpg

KURUYAN ELLERİNİZİ NEMLENDİREBİLİRSİNİZ

Elleriniz çok mu kuru? Bunun bir çaresi var. Kahvenizi güzelce yudumladıktan sonra telvesini ellerinize sürün. Birkaç dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

YANMIŞ TENCERE VE TAVALARIN TEMİZLENMESİ

Yanlışlıkla tavada bir şey mi yaktınız? Sorun değil, yanmış yiyecekleri biraz kahve telvesi ile tencere ve tavalardan çıkarabilirsiniz. Tencerenin dibine koyun ve bir ovma teli ile tavayı ovarak temizleyin.

SAÇINIZI YIKAYABİLİRSİNİZ

Biraz kahve telvesi ile saçınızı iyice temizleyebilirsiniz. Bu sayede saçınız saç spreyi ve kuru şampuan kalıntılarından kurtulabilir. Ayrıca saçınızı yumuşak ve pürüzsüz hale getirecektir. Ancak, açık renkli saçlarınız olduğunda dikkatli olun çünkü kahve saçınızın rengini bozabilir. Kahve telvesi yıkandıktan sonra daima saçınızı iyice duruladığınızdan emin olun.

TIKALI LAVABONUZU AÇABİLİRSİNİZ

Kahve telvesi lavabonuzu açmak için mucizeler yaratır. Kahve telvesini lavaboya koyun ve ardından biraz bulaşık deterjanı ve kaynar su dökün. Bu numarayı tuvaletiniz için de kullanabilirsiniz. Ancak lavabonuzun zarar görmemesi için çok sık kullanmayın.

Dikkat

Kahve telvesini çok uzun süre tutmamaya dikkat edin, çünkü küflenebilir. Yukarıdaki işlerden biri için kullanmak ister misiniz? Önce bir fincan kahve için ve ardından 'taze' kahve telvesi ile başlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN