Yumuşak ve Pürüzsüz Ayaklara Sahip Olmanın En Kolay Yolu! İşte Kimsenin Bilmediği O Yöntemler

Yumuşak ve Pürüzsüz Ayaklara Sahip Olmanın En Kolay Yolu! İşte Kimsenin Bilmediği O Yöntemler

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber sıcaklıklar sürekli artıyor. Güneşli günler gittikçe sıklaşıyor ve kendimizi daha çok keşfetmeye başlıyoruz. Kısa kollu tişörtler kazakların yerini alıyor ve yakında ilk sandaletlerimizi sergilemeye başlayacağız . Önemsiz görünebilir, ancak ayaklarımızı göstermek için her zaman bakımlı ve mükemmel olmaları gerekir. Cilanın ötesinde ayaklarımızın yumuşak ve pürüzsüz olması bizi rahatsız etmemesi için önemlidir.

Ayak bakımı genellikle evde başlar, çünkü onları açık ayakkabılara sığdırmak için yapabileceğimiz çok şey vardır. Bugün, her evde bulunan doğal ürünleri kullanarak kıskanılacak ayaklara sahip olmak için bazı basit püf noktalarını haberimizde açıklayacağız. Bu sayede çatlamış ve kuru ciltlerden kolayca ve ekonomik bir şekilde kurtulabileceğiz.

YUMUŞAK VE PÜRÜSÜZ AYAKLARA SAHİP OLMAK

Ayaklarımızın derisini yumuşatmaya çalışarak başlayabiliriz. Bunu yapmak için zaten kilerde bulunan ürünleri kullanarak ayak banyosu yapabiliriz. Papatya ile başlayalım: Bu doğal ürün, cildi doğal olarak yumuşatmasının yanı sıra yorgun ayakları da rahatlatabilir. Biraz su kaynatıp 3 poşet papatyayı veya çiçeklerini direkt demliyoruz. Su hala sıcak olana kadar demlenmesine izin verin ve bir leğene aktarın. Yaklaşık 20 dakika ayaklarımızı daldıralım ve hemen farkı göreceğiz. Ayakları yumuşatmak için bir başka şaşırtıcı bileşen de pirinç pişirme suyudur. Bu ürün yatıştırıcı ve yumuşatıcı özelliklere sahiptir olması ile aynı zamanda kuru ve ağrılı ayakları rahatlatabilir. Son olarak su, beyaz sirke ve karbonatlı bir ayak banyosu ölü hücreleri yok ederek yumuşak ve kokusuz ayaklara sahip olmamızı sağlar.

1.jpeg

AYAK BANYOSU UYGULAMAK

Genellikle tüm topuklarda görülen deri kalınlaşmasıyla mücadele etmek için ayak banyosundan sonra kese yapmak faydalı olabilir. Bunu birkaç yolla yapabiliriz ve ilki aloe yaprağı ve şeker kullanmayı içerir. Bıçakla kesin, jeli çıkarın ve yaprağa 2 yemek kaşığı şeker sürün. Kuru cildi gidermek için topuklara ve ayak parmaklarının altına da sürtelim. Bir başka faydalı yöntem ise, bir çay kaşığı kaba tuzu 10 damla lavanta esansiyel yağı ile karıştırmaktır. Ölü deriyi yok etmek için bu güzel kokulu ilacı ağrıyan topuklara ve kuru ayaklara masaj yaparak uyguluyoruz. Alternatif olarak, yumuşak ama mükemmel bir ovma oluşturmak için hindistancevizi yağı veya balı kahverengi şekerle birleştiririz.

CİLDİ NEMLENDİRMEK

Yumuşak ve pürüzsüz ayaklara sahip olmak için cildi iyice nemlendirmek önemlidir. Bir yemek kaşığı susam yağını birkaç damla limon suyu ile karıştırarak kendin yap kremini yapabiliriz. Susam yağımız yoksa, kendi içinde çok nemlendirici olan sıradan zeytinyağı mükemmel olacaktır. Uyumadan önce ayaklarınıza bu solüsyonla masaj yapıyoruz çünkü ayaklarınızı yeniden yumuşacık ve ipeksi yapacak ve hemen yaza hazır hale getirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN