Vizyonda bu hafta: Nasipse Olur, Ağır Romantik, Küçük Kadınlar, The Gentleman, | 14 Şubat 2020

Vizyonda bu hafta: Nasipse Olur, Ağır Romantik, Küçük Kadınlar, The Gentleman,  | 14 Şubat 2020

Ve Kayıt, bu haftaki bölümünde 14 Şubat'ta vizyona girecek filmleri mercek altına aldı.

'Ve Kayıt'ın tüm bölümlerini izlemek için TIKLAYINIZ

NASİPSE OLUR
Nasipse Olur, üst üste gelen felaketlere karşı inatçı bir mücadele veren genç bir kadının başına gelenleri konu ediyor. Babasının vefatından sonra büyük bir yıkıma uğrayan Günfer, tam kendisini toparlamaya çalışırken, amcasının kumar borcu yüzünden baba yadigârı olan ekmek fırınına mafya dadanır. Bunlar yetmezmiş gibi birde evlenme hayalleri kurduğu Yaşar tarafından aldatıldığını öğrenmesi Günfer'in hayatını altüst eder. Başına gelen felaketlere karşı direnen Günfer'in hayatı, mahallenin zengin çocuğu Gökhan ile yollarının kesişmesi ile bambaşka bir hal alır.

Karakterimiz Günfer oldukça erkeksi, sonuçta sert bir karakteri yansıtmanın tek yolu birleşik kaşlar, kot pantolon ve makyajsız surat. Zaten kendisine de kadın görünümlü Günfer abi diyorlar mahallede.Kadınları dış görüntülerine takıntılı prensesler gibi yansıtmak ne kadar saçmaysa güçlü karakter yaratacağız diye benliklerinden bu kadar uzaklaştırılması da saçma. Yani tüm dünya kadınların hem sosyal hem ekonomik anlamdaki özgürlük çığlıklarıyla sallanırken ‘erkek fatma’ stereotipinden çıkamayıp üstüne birde komedi filmi inşa etmeye çalışmak pek de olmamış.

AĞIR ROMANTİK
Malumunuz Sevgililer Günü geldi çattı. Bu dönemde kalpli ayıcıklar, çiçek satan amcalar ve ucuz filmler yağmurdan sonra ortaya çıkan plastik şemsiye satıcıları gibi hayatımıza hızlı bir dalış yapıyor. Ağır Romantik de bunlardan biri. Hani Sevgililer Günü’dür, yapacak da bir şey bulamamışsınızdır, bir an bir gerginlik olur, ondan sonra sinemaya gidilir ya işte Ağır Romantik sizin izleyeceğiniz o film. 14 Şubat çerezi olan film son derece aristokrat bir aileden gelen Aslı’nın Beyoğlu’nun ağır abisi Kerem’le olan aşk hikâyesini konu alıyor.

Sanatla ilgili bir annenin ve profesör bir babanın kızı olan Aslı'nın hayatı, birgün Beyoğlu'nda yürürken bir kapkaççının çantasını çalması ile bambaşka bir hal alır. Aslı'ya, bu sırada olaya şahit olan Kerem adında bir adam yardım eder ve çantayı bularak Aslı'ya teslim eder. Bu tatsız olay sayesinde tanışan Aslı ve Kerem, görüşmeye devam ederek çok geçmeden güzel bir ilişkiye başlar. Ancak Kerem, ayrı dünyalara sahip olduğu sevgilisine kendisini bambaşka biri olarak tanıtır. Ancak yaşananlar, onların en mutlu günlerinin akıllarından hiç çıkmayacak bir güne dönüşmesine neden olur.

KÜÇÜK KADINLAR
MEB’in ‘100 Temel Eser’ listeleriyle büyüyenlerin aşina olduğu birkaç başlık var. Çocuk Kalbi, Denizler Altında 20 bin Fersah, Gulliver’in Gezileri ve Küçük Kadınlar. Louisa May Alcott imzalı Küçük Kadınlar yazarın bir nevi otobiyografisi olarak da değerlendirilebilecek bir hikâyeyi anlatıyor. Birbirinden farklı 4 kızkardeşin kendilerini bulma yolculuğu. Sonuçta, Küçük Kadınlar’ı uyarlamak, onu okumak kadar nesiller arası bir ritüel haline geldi.

Hollywood her seferinde yeni nesil izleyicilerin hayal gücünü yakalamak umuduyla Alcott'un klasik romanını zamanında uyarlar. Ancak bu yapımların hiçbiri bizi sıkmıyor çünkü her yeni filmde karakterlerin farklı gerçekleri ele alınıyor. Grete Gerwing imzalı Küçük Kadınlar bize diğerlerinden farklı bir yorum sunuyor. Gerwing hikâyeyi kadınların isteklerine ve toplumdaki konumlarına odaklayarak bir uyarlamayla ve sosyolojik bir tezi bir araya getiriyor. Filmde kızkardeş Jo’nun iyi bir yazar olmak isteyişinin toplum tarafından kabul görmeyişini izliyoruz. Filmdeki efsanevi kadro da bu uyarlamanın seyir zevkini artırıyor tabiki.

THE GENTLEMEN
Garip hikâye, karanlık ama komik olaylar, absürd karakterler denince akla ilk gelen isim Ali Atay ise ikincisi Guy Ritchie. Kara suç komedisinin babalarından olan Guy Ritchie son filmi The Gentlemen’le yine aklımızı almaya geliyor. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana’dan bu yana bol aksiyonlu suç komedilerinin aranan ismine dönüşmüş olan yönetmen, The Gentlemen’da yine bu türde bir macerayı perdeye taşıyor.

Müthiş kadrosu, amansız mizahı ve soluksuz aksiyonuyla The Gentlemen, milyarder bir suç baronunun işleri bırakmaya karar verdikten sonra, yerini kapmak için adeta birbirleriyle yarışan suçlularla baş edişini anlatıyor. Efsanevi yönetmen Guy Ritchie’nin bu son filminin oyuncu kadrosunda Oscar’lı Matthew McConaughey’in yanı sıra Colin Farrell, Henry Golding, Charlie Hunnam, Michelle Dockery ve Hugh Grant yer alıyor.

YENİ BAŞTAN
Son filmimiz dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali'nde beğeniyle karşılanan, son dönemin en dikkat çekici romantik komedilerinden Yeni Baştan.

Yeni Baştan, hayatının en unutulmaz zamanına geri dönme şansı bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Altmışlı yaşlarında olan Victor, hayal kırıklığına uğramış bir adamdır. Onun hayatı, Antonie adında bir girişimci ile tanıştıktan sonra bambaşka bir hal alır. Antonie, Victor'a hayatının bir dönemine geri dönme fırsatı sunar. Tabii profesyonel bir oyuncu, makyaj, tarihçi ve set ekibinin yardımıyla.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN