Volverin ve Hulk beyazperdeyi yıkmaya geliyor

Volverin ve Hulk beyazperdeyi yıkmaya geliyor

Sinema salonlarında bu yıl bol bol süper kahraman filmleri izleyeceğiz. Çizgi romanlarından beyazperdeye taşınanlar arasında ayrımcılık konusunu işleyen X-Men de bulunuyor, en aykırı kahraman Deadpool da... Yapımcılarına milyonlarca dolar kâr sağlayan serilerin son filmleri dünyanın her ülkesinde aynı gün vizyona girecek.

ERKUT TEZERDİ / İSTANBUL

Uçuyorlar, görünmez olabiliyorlar, tonlarca ağırlığa sahip kamyonları uzayın derinliklerine fırlatmak bir yana zihinlere hükmedip global bir nükleer savaş çıkarabiliyorlar. Bazıları ise tıpkı Batman ve Iron Man gibi “Para konuşur” misali maddi olanaklarıyla hareket ediyor, kendilerine tasarladıkları parçalanmaz kıyafetlerle kötüleri durduruyor. Kaybeden kötüler köşesine çekilirken “Bak burada bitmez, intikamım sert olacak” diyerek yeniden ayağa kalkacaklarının sinyalini veriyor. Veya ‘X-Men’ serisi gibi bazı yapımlar ayrımcılık ve ötekileştirme konularını alt metninde işliyor. Ancak süper kahraman filmlerinin konu gelişimleri bu yıl farklı! Altın çağını yaşayan seriler; başta ‘X-Men’ ile ‘Avengers’ olmak üzere büyük bir değişimden geçiyor. Oyuncular da farklılaşıyor; kimi artık yıllarca Wolverine karakterine hayat veren Hugh Jackman gibi artık oynamak istemiyor, kimi de yapımcılar tarafından “taze kan” gerekçesiyle genç yeteneklerle değiştiriliyor. Ancak her şekilde de milyonlarca dolara çekilen bu filmler milyarlarca dolar gişe geliri elde ediyor. Bu yıl süper kahraman filmleri açısından bir hayli bereketli geçecek. En dikkat çekici olanlar arasında Marvel çizgi romanlarından uyarlananlar yer alıyor.

ARYA MUTANT OLDU

The New Mutants: Filmin yapımcısı 20th Century Fox’un Youtube’ta yayınladığı fragman nedeniyle süper kahraman filmi mi yoksa korku türünde bir yapımı mı olduğu pek anlaşılmayan ‘The New Mutants’, güçlerini kullanmalarına izin verilmeyen bir grup genç mutantın alıkonulmasını anlatıyor. Süper yetenekliler üzerlerinde yapılan deneyler sonrası güçlerini gizlice öğrenmeye çalışırken hapishaneyi andıran mekânda korku dolu anlar yaşanıyor. 18 Nisan’da izleyiciyle buluşacak filmin başrolünde ise ‘Game of Thrones’ dizisinde Arya karakteriyle ünlenen Maisie Williams oynuyor.

X-MEN’İN SONU GELEBİLİR

X-Men: Dark Phoenix: Omega sınıfı mutant Jean Grey karakteri, neredeyse sonsuz güçlere sahip Dark Phoenix adında durdurulamaz bir canavara dönüşüyor. Hal böyle olunca X-Men takımının, kendilerinden biri olan Jean’in yaşamının dünyadaki tüm insanlardan değerli olup olmadığına bir an önce karar vermesi gerekiyor. Geçen yıl gösterime giren en iyi filmler arasındaki ‘Logan’da, ‘X-Men: Dark Phoenix’in konusu hakkında önemli detaylardan bahsedilmişti. Buna göre ‘Dark Phoenix’, X-Men’in sonu olacak! Filmin başrollerinde ‘Game of Thrones’ta Sansa Stark karakterini canlandıran Sophie Turner, Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, James McAvoy, Michael Fassbender rol alıyor. Film 2 Kasım’da vizyonda olacak.

ÇILGINLIĞIN EN SON BASAMAĞI

Deadpool 2: O, tüm zamanların en çılgın süper kahramanı. Yüzü ürkütücü, ölümsüz ve akıl sağlığı yerinde değil! Küfürleri, kurşunları, tekmeleri ve yumruklarının haddi hesabı yok. Akciğer kanserinden ölmek üzereyken geçirdiği bir deney sonrası ölümsüzlüğe kavuşan eski özel asker Wade, kırmızı süper kahraman kostümünü giyerek Deadpool adını kullanıyor ve herkesten de intikamını alıyor. Vahşet ile komedi bu filmi tanımlayan doğru kelimeler. 1 Haziran’da gösterime girecek yapımın senaristleri de aykırı senaryosuyla sinema tarihine damgasını vuran ilk ‘Deadpool’ filminin yazarları Rhett Reese ile Paul Wernick ikilisi.

ORMANDA TAHT SAVAŞI

Black Panther: Babası ölünce kurgusal ülke Wakanda’nın kralı olan T’Challa karşısında güçlü eski bir düşmanı görünce taht savaşı başlıyor. Dünyanın en sert madeni vibranium ile yapılan Black Panther zırhını giyiyor, halkını ve tahtını korumak için ihanetle örülü tehlikeli mücadeleye girişiyor. Teknolojik silahlar orman atmosferinde bolca ateşlenirken pençeler çarpışıyor. İlginçtir ki ABD’li siyahi yönetmen Ryan Coogler’ın çektiği filmin senaryosunu yazan Joe Robert Cole ile tüm başrol oyuncuları siyahi. Filmin gösterim tarihi 16 Şubat.

BU FİLMDE OLMAYAN YOK

Avengers: Infinity War: 27 Nisan’da sinemaseverle buluşacak filmde Marvel sinematik evreninde bulunan tüm kahramanlar yer alıyor. Captain America, Vision, Falcon, Scarlet Witch, Hulk, Black Widow ile Iron Man’in yanı sıra Guardians of the Galaxy ekibi, Dr. Stephen Strange, Spider-Man ve Loki gibi kahramanlar da dünyayı kurtarmaya çalışıyor. Hikayede baş kötü, evrenlerin yok edicisi Thanos. Bu film iki bölüm halinde yayınlanacak, ardından Avengers serisi büyük bir değişime girecek. Ölenler olabilir, sağ kalanlardan yeni bir ekip oluşturulabilir. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN