Vücudunuzun bu 4 bölgesinde oluşan akne yaşam tarzı alışkanlıklarınız hakkında işte size bunları söylüyor

Vücudunuzun bu 4 bölgesinde oluşan akne yaşam tarzı alışkanlıklarınız hakkında işte size bunları söylüyor

Kadın erkek demeden vücudumuzun farklı noktalarında akneler çıkabiliyor. Oldukça can sıkıcı olan aknelerin çıktığı alanlar bize hangi mesajları veriyor. Haberimizde altın değerinde bilgilere yer verdik...

Akne, vücudunuza ne olduğunu ve hangi sağlık problemlerine sahip olabileceğinizi gerçekten belirleyebilir. Ancak çoğu durumda, hepsi hemen değiştirilebilen çok basit yaşam tarzı sorunlarından kaynaklanır. Yapılacak şey, başka bir sivilceyi neyin tetiklediğini ve gelecekte oluşmasını önlemek için bugün neler yapabileceğimizi bulmaktır.

81a9bb5f0f983da31fbae20a60.jpg

1. Ağız çevresi

Ağzınızın çevresinde sivilce, bu bölgedeki cilt tahriş olursa veya cep telefonu, kask askıları veya müzik aletleri gibi başka nesnelerle sık sık dokunulursa oluşabilir. Farklı kozmetik ve yüz ürünleri de sebep olabilir. Hormonlar ve genetik gibi.

Her şeyden önce, sık sık ortaya çıkıyorsa, sizin için işe yarayacak uygun bir tedavi bulabilecek bir dermatoloğa görünün. Ancak her durumda, onu tedavi etmektense önlemek her zaman daha iyidir. Bu nedenle cildinizi günde iki kez nazik veya hafif bir temizleyici ile temizlemeyi rutin hale getirin. "Komedojenik olmayan" (gözenek tıkanmayan) olarak etiketlenmiş ve yağsız ürünler kullanın ve lütfen yüzünüze dokunmaktan kaçının.

6dc99b510e803df3b4fc4e41b2.jpg

2. Burunda

Burnumuz, yüzün en sık akne gelişen bölgelerinden biridir. Bunun nedeni, gözeneklerinin tipik olarak daha büyük olmasıdır, bu da kir ve bakterilerin gözenekleri tıkamasını kolaylaştırır. Dahası, buradaki cilt daha yağlıdır ve sonuç olarak akneye karşı daha savunmasızdır.

Burun aknesi diyet, stres ve bazı ilaçlar tarafından tetiklenebilir. Bazen altta yatan daha ciddi sağlık sorunlarının bir işareti olabilir. Ancak en yaygın neden kötü hijyendir. Bu nedenle, sivilcelere karşı çok nazik ve etkili bir tedavi olan çay ağacı yağını veya ciltteki bakterilerin çoğalmasını önleyecek sodyum sülfacetamid ve sülfürü rutininize eklemek her zaman iyidir. Çok ciddi durumlarda, bir dermatoloğa danışın.

2703505e5ca83f99f9b8141fab.jpg

3. Alnında

Buradaki önemli faktör aynıdır, cildinizdeki yağ üretimindeki artış. Ama bazen bunun neden olduğunu anlamak zor. Özellikle bazı ilaçları almıyorsanız ve bu hormonlar veya stres değilse. Saçlarımızın alın sivilcelerinin kaynağı olabileceğini bilmek ilginç.

Yeterince sık yıkamazsanız veya saçınız yağlıysa, yağ alnınıza bulaşabilir ve gözenekleri tıkayabilir. Farklı pomatlar, jeller ve mumlar da sıklıkla kakao yağı veya hindistancevizi yağı içerdiklerinden ve cildinizi ekstra yağlı bırakabileceğinden sebep olabilir. Nazik bir temizleyici bu sorunu çözebilir. Eğer yardımcı olmazsa, yağlı saç ürünlerinden uzak durmaya çalışın ve saçınızı daha sık yıkayın.

e882a8541ca7fefb2165bc3add.jpg

4. Çene ve boyun

Sivilcenin genel olarak hormonal olabileceğini düşünüyorsanız, size iyi bir haberimiz var: Her şey böyle değil. Belirli hormon seviyeleri değiştiğinde, androjenlerin artmasına neden olabilir, yetişkin aknesine katkıda bulunan ortak faktör. Ancak, hormonal dalgalanmaların gerçek göstergeleri olan bazı alanlar vardır ve bunlar çenemizi ve boynumuzu içerir.

Adet döngüleri sırasında dalgalanmalar olursa tamamen sorun değil. Doğum kontrolü gibi ilaçlar almaktan da kaynaklanabilir. Ağır vakalarda tıbbi bir durum olabilir, ancak çoğu zaman komedojenik olmayan bir temizleyici, nemlendirici ve akne tedavisi sorunu çözebilir. Tıpkı temel güneş güvenliği ve uygun güneş koruyucu kullanımı gibi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN