Yağ bezesi neden olur? Yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezesi neden olur? Yağ bezesi nasıl geçer?

Yağ bezesi vücudun herhangi bir yerinde oluşan küçük kabarcıkladır. Yağ bezeleri ciddi bir hastalık belirtisi değildir ancak estetik açıdan hoş durmazlar. Evinizde uygulayacağınız doğal yöntemlerle bu problemden kurtulabilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Yağ bezesi vücudumuzda çıkan için yağ dolu küçük kabarcıklardır. Yağ bezeleri genellikle mercimek büyüklüğünde oluşur ve zaman içerisinde büyür. Bu kabarcıkları sıkmak enfeksiyonun yayılmasına neden olur. Ancak evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle bu rahatsızlığınızı önleyebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

NEDİR?

Vücuttaki yağ birikimleri deri altında yerleşerek lipom adı verilen yağ bezelerine neden olur. Yağ bezeleri iyi huylu basit tümörlerdir. Ciddi bir sağlık sorunu değildir ancak estetik açıdan hoş durmazlar. Yağ bezeleri genellikle yüz, omuz, boyun, sırt ve genital bölgede oluşur. Yağ bezelerinde ağrı varsa tıbbi bir müdahale söz konusudur. Göz kapaklarında oluşan yağ bezeleri genellikle kolesterolden kaynaklanır. Yağ bezelerinin sıkılması yanlış bir işlemdir. Ancak cerrahi yöntem ile temizlenmelidir. Yağ bezesi ile sürekli oynamak bezenin büyümesine neden olacaktır.

BELİRTİLERİ

Yağ bezeleri ilk olarak şişlikle kendini gösterir. Yüzde oluşan yağ bezeleri diğer bölgelerdeki bezelere göre daha küçüktür. Yağ bezesinde ağrı ya da akıntı varsa yağ bezesinin kötü huylu olduğunu gösterir.

ÇEŞİTLERİ

Yağ kistleri: Genellikle kafa derisinde görülür. Tam olarak beze şeklinde değildir.

İyi huylu tümörler: Boyun ve sırt bölgelerinde daha sık görülür. Yağ kitlesi açık sarı renktedir ve sert bir yapıdadır. Cerrahi işlem sonucu alınabilirler.

Kötü huylu tümörler: Yağlı dokunun kanserleşmesi sonucu oluşan bu kitleler griye yakın bir renktedir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

NEDEN OLUR?

Aşırı kilo,
Genetik faktörler,
İlerleyen yaş,
Kolesterol,
Sağlıksız beslenme,
Şeker hastalığı,
Karaciğer hastalığı,
Metabolik hastalıklar

19-12/16/yag-bezelerijpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Hint yağı: Bir parça pamuğa 4-5 damla hint yağı damlatın ve yağ bezesinin üzerine sürün. Günde 3 kez tekrarlayacağınız bu uygulama ile yağ bezelerinizin küçülmesini sağlayacaksınız.

Buhar: Havluyu buharda ısıtıp yağ bezesinin olduğu bölgeye koyun. Böylece ısı ve nem uygulayarak yağ bezesinin yumuşamasını sağlayacaksınız.

Aloe vera: Aloe vera jelini yağ bezesinin üzerine sürün. Bu uygulama yağ bezesinin yumuşamasını sağlayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN