Yağ mantısı tarifi | Yağ mantısı nasıl yapılır? Malzemeler ve yapılışı

Yağ mantısı tarifi | Yağ mantısı nasıl yapılır? Malzemeler ve yapılışı

Gelinim Mutfakta 9 Aralık 2019 Pazartesi gününün menüsünde yağ mantısı var. Gelinler en güzel yağ mantısını yapıp en yüksek puanı almak için yarışacaklar. Peki yağ mantısı nasıl yapılır? İşte yağ mantısı için malzemeler...

Yağ mantısı nasıl yapılır? Kayseri yöresine ait olan yağ mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? İşte kolaylıkla yapabileceğiniz yağ mantısı tarifi ve yağ mantısı için gerekli malzemeler...

YAĞ MANTISI MALZEMELERİ

Hamuru İçin:

Yarım paket kuru maya

1,5 su bardağı un

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

Çeyrek su bardağı ılık süt

İç Harcı İçin:

100 gram kıyma

yarım tatlı kaşığı tuz

yarım soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak İçin:

2 su bardağı kızartma yağı

Sosu İçin:

1 kase yoğurt

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı domates püresi

YAĞ MANTISI NASIL YAPILIR? -TARİFİ

Soğanı rondodan geçirin. Kıyma, soğan ve baharatları bir kasede yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlendirin. Unu bir kaba eleyin. Ilık süt, ınstant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın. Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmaya pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 20 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.

Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin. Hamuru büyük kare parçalara bölün ve hazırladığınız iç harcı ortalarına doğru yerleştirin. Bohça şeklinde kapatarak kızgın yağda kızartın. Fazla yağı süzmesi için önce kağıt havlu üzerinde dinlendirerek emdirin.

YAĞ MANTISI SOSU İÇİN 

Tereyağını eritin ve domates püresini kızgın yağa dökün.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine domates sosu dökün.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN