Yağlama tarifi | Yağlama nasıl yapılır?

Yağlama tarifi | Yağlama nasıl yapılır?

Yağlama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı yağlama tarifi arayanlar tarafından merak ediliyor. Peki Kayseri yöresine ait olan yağlamanın tarifi nedir? Haberimizden sorularınızın yanıtına ulaşabilirsiniz.

Yağlama nasıl yapılır? Kayseri yöresine ait olan ve kıyma, yufka ile yoğurdun birleşimiyle hazırlanan yağlama son derece lezzetli yemeklerden biridir. Görüntüsüyle iştah açan yağlama tarifi haberimizde. İşte Yağlama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı…

YAĞLAMA TARİFİ

MALZEMELER

400 gram kıyma

2 adet biber

1 adet soğan

1 adet iri domates

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Kırmızı toz biber

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı kimyon

ÜZERİ İÇİN

2 diş sarımsak

1 su bardağı yoğurt

Tuz

YAĞLAMA HAMURU İÇİN 

3 su bardağı un

Tuz

1 çay kaşığı yaş maya

1 su bardağı ılık su

YAĞLAMA NASIL YAPILIR? YAĞLAMA TARİFİ

Öncelikle yoğurma kabına unu alın, ortasını açın, tuz ve maya ekleyin. Ilık suyu yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edin. Nemli bir bez altında 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Yağlama için, iç harcı için soğan ve biberi ince ince kıyın.

Yağ ilave ederek soteleyin, kıymayı koyun ve suyunu çekene kadar pişirin.

Domatesi rendeleyin, eriyene kadar pişirin. İnce ince kıydığınız maydanozu, salçayı ve baharatları da ilave edin, hepsini 2 dakika daha pişirin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İşlemi tüm hamur bitene kadar devam ettirin, sonra iyi ısınmış tavada pişirin.

Pişen hamuru kendi büyüklüğünde bir tabağa yerleştirin. Üzerine hazırlanan harçtan tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. Beşer kat dizdikten sonra tüm malzeme bitene kadar işlemi devam ettirin.

Son olarak yemeğin üzerine yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirin. Yağlama hazır!

 

AFİYET OLSUN!

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN