Yağlı yiyecekler kansere kamuflaj oluyor

Yağlı yiyecekler kansere kamuflaj oluyor

ABD’de, kanser ve bağışıklık sistemleri üzerinde çalışmalarını sürdüren Dr. Semir Beyaz ve ekibi kanser tedavisinde çığır açacak bir keşfe imza attı. Kanserli hücrelerin yağlı gıdaları kamuflaj aracı olarak kullanarak vücudun bağışıklık sistemini aştığını ve daha sonra da hızla yayıldığını tespit ettiklerini söyleyen Beyaz “Şimdi obez hastalara özel kanser tedavisi üzerinde çalışıyoruz” diyor.

ABD’de kanser araştırmaları yapan Türk bilim insanı Dr. Semir Beyaz, kanser başlatıcı hücrelerin bağışıklık sistemi tarafından yok edilmemek için geliştirdiği bir mekanizmayı keşfetti. Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, çalışmada kanserin bir şekilde kamuflaj geliştirdiğini keşfettiklerini kaydeden Beyaz, “Bu kamuflaj yağlı beslenme ve obezite durumunda çok daha fazla görünmeye başlıyor” dedi. Kanserin vücudumuzda bir hücrenin kontrolsüz bir şekilde bölünmeye başlamasıyla ortaya çıktığını kaydeden Beyaz, şunları söyledi:”Bağışıklık sistemi bu hücreyi yok ediyor. Bazı hücreler ise yok olmaktan kurtuluyor. Yani kamuflaj geliştiriyor ve bağışıklık sistemi hücrelerinden bazılarını kendi tarafına çekiyor. Bu denklemde kanser hücresi vücudu kontrol altına almaya başlıyor” şeklinde konuştu. Keşfin, geliştirilecek tedavilere ışık tutacağı da belirtildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN