‘Yarış atı sendromu’

‘Yarış atı sendromu’

Amerikan Psikoloji Derneği’nin yaptığı bir araştırma 1995 ve sonrası doğumlu Z kuşağının psikolojisinin bozuk olduğunu ortaya koydu. 611 bin kişi hakkındaki verilerin incelenmesi ile hazırlanan raporlara göre aşırı sınavlar ve ders stresi yeni neslin en büyük sorunu. Bu kuşakta depresyon belirtisi gösterenlerin oranı son 5 yılda yüzde 53 artarken panik atak yaşayanların oranı ise yüzde 63 daha fazla.

Amerikan Psikoloji Derneği’nin kısa süre önce yayınladığı yeni bir araştırma, depresyon belirtileri gösteren ergenlik çağındaki gençlerin oranının 2005-2017 yılları arasında yüzde 52 arttığını ortaya koyuyor. 2005 yılında yaşları 12 ila 17 arasında değişen gençler arasında depresyon oranı yüzde 8,7’yken bu oran, 2017’de yüzde 13,2’ye çıktı. Bu artış oranının 18-25 yaş aralığındaki genç yetişkinler arasında çok daha yüksek olduğu göze çarpıyor. Araştırmaya göre 2009-2017 yılları arasında bu yaş grubunda görülen depresyon vakaları yüzde 63 oranında artış gösterdi. Araştırma kapsamında ergen ve genç yetişkin olmak üzere toplam 611 bin 880 kişinin verilerini inceleyen uzmanlar, 26 yaşından büyüklerde depresyon vakalarında benzer artışlar kaydedilmediğine dikkat çekiyor. Bugünse 13-18 yaş arasındaki her üç gençten biri, anksiyete bozukluğu yaşıyor. Texas eyaletinin San Antonio kentindeki Çocuk Hastanesi’nden Psikolog Elena Mikalsen, “Şu anda ergenlik çağındaki gençler arasındaki anksiyete bozukluğu oranı yüzde 31. Bu bir salgın. Akıl sağlığı açısından acillik gösteren bir durum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN